Apple

Nu går det att installera iOS och iPadOS 13.5

”COVID-19-uppdateringen”

Apple har nu släppt nya uppdateringar för iPhone och iPad. Fokus ligger på funktioner relaterade till Corona-pandemin.

Dels går det efter uppdateringen snabbare att låsa upp sin telefon eller iPad med FaceID om man har ansiktsmask på sig. Tidigare gjorde den flera försök att autentisera med FaceID innan den lät en låsa upp med lösenkoden. Nu kan enheten läsa av om du bär ansiktsmask och tar dig då direkt till lösenkod, utan att försöka med FaceID först.

iOS 13.5 innehåller också stöd för det API som Apple och Google tillsammans tagit fram för att myndigheter ska kunna skapa så kallade kontaktspårningsappar. Dessa appar ska kunna hålla koll på och notifiera dig om du varit i kontakt med någon som är smittad av COVID-19. Vad detta API innebär är att detta kan ske utan att din personliga integritet inkräktas på, då allt som inte sker direkt på enheten är krypterat och anonymiserat.

Även tvOS för Apple TV har fått en mindre uppdatering.

Så här skriver Apple själva om iOS 13.5:

iOS 13.5 snabbar upp tillgången till lösenkodsfältet på enheter med Face ID när du använder en ansiktsmask och introducerar API:t Exposure Notification som stöd för COVID-19-kontaktspårningsappar från hälsomyndigheter. Uppdateringen introducerar även ett alternativ som styr om videorutor automatiskt framhävs i FaceTime-gruppsamtal samt innehåller buggfixar och andra förbättringar.

Face ID och lösenkod

  • Förenklad upplåsningsprocess för enheter med Face ID när du använder en ansiktsmask.
  • Lösenkodsfältet visas automatiskt när du sveper uppåt från nederkanten av låsskärmen medan du använder en ansiktsmask.
  • Fungerar även vid autentisering för App Store, Apple Books, Apple Pay, iTunes och andra appar som stöder inloggning med Face ID.

Exponeringsnotiser

  • API:t Exposure Notification som stöd för COVID-19-kontaktspårningsappar från hälsomyndigheter.

FaceTime

  • Alternativ som styr automatisk framhävning i FaceTime-gruppsamtal så att videorutor inte ändrar storlek när en deltagare pratar.

Den här uppdateringen innehåller även buggfixar och andra förbättringar.

  • Löser ett problem som kan leda till att användare ser en svart skärm när de försöker strömma video från vissa webbplatser. Åtgärdar ett problem i delningsbladet där förslag och åtgärder ibland inte blir inlästa.
  • Åtgärdar ett problem i delningsbladet där förslag och åtgärder ibland inte blir inlästa.
Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!