El-fordon

Nu kan du ladda för halva priset på Ionity – utan abonnemang

Bonnet

Genom en ny app kan vi ladda på Ionity för priser som tidigare krävde abonnemang.

Uppdaterat 2022-07-24: Bonnet har nu höjt sina priser till 8,2 kr per kWh och därmed är denna artikel inte längre aktuell.

Fram tills nyligen hade vi som behöver ladda bilen ute på roadtrip valet att antingen betala ganska mycket per kilowattimme eller teckna månadsabonnemang med lång bindningstid för att få ner kilowattpriset.

Men genom att den brittiska appen Bonnet fixat så vi kan ladda på Ionity för runt 4,5 kronor per kilowatttimme så är det problemet ur världen.

Bonnet är en intressant roamingapp där alla laddare kostar lika mycket oavsett vilken leverantör det är. I Sverige så är Ionity och Evbox anslutna än så länge. Genom att Ionity kom med så förändrades dock allt. Det är de snabba 150+ kWh-laddare som är bäst utbyggda i landet. Dock kostar 8,7 kr per kWh om vi inte har abonnemang. Ett abonnemang kostar 190 kronor i månaden och då sänks priset till 3,5 kr per kWh. Problemet är att det abonnemanget har en bindningstid på 12 månader.

Ionity-laddare laddar över 80%

Tesla som är den andra stora spelaren på laddmarknaden öppnade nyligen upp flertalet av sina laddare för alla elbilar. Där är priset rörligt men i genomsnitt kostar det 7,3 kronor per kWh. Med 129 kronor i månaden sänker vi det med runt 2 kr per kWh. Det abonnemanget har emellertid ingen bindningstid.

Men nu är det alltså slut med abonnemangshets. I alla fall om Bonnet får bestämma. Direkt genom att ansluta oss blir priset 0,35 pund per kWh. Det motsvarar just nu cirka 4,3 – 4,5 kr per kWh. Men om vi väljer att ansluta oss till något av deras refill-abonnemang så får vi en månadskostnad som vi dock får ladda upp. Det börjar på 15 pund, cirka 185 kronor. Då sänks även priset per kilowattimme något. Om vi behöver ladda särdeles mycket ute på vägen så kan vi ansluta oss till 50 pund i månaden. Även det får vi ladda upp och sedan är kilowattpriset 0,25 pund, runt 3 kronor.

Laddar du så mycket bör du dock kolla in Mers abonnemang “Mer Around”. Där betalar du 399 kr i månaden. Då får du ladda upp till 450 kWh. Därefter är priset 4,5 per kWh.

Jämförelsepriser per kWh utan abonnemang

  • OkQ8: 5,99 kr
  • Circle K: 6,29 kr
  • Mer: 5,95 kr
  • Tesla: 7,3 kr (Genomsnitt)
  • Ionity: 8,7 kr
  • Ionity med Bonnet: Ca 4,3 kr

Se också genomgången av Bonnet-appen

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!