Smarta Hem

Nu ska Ring kunna hälsa dig välkommen

Samt ta meddelanden och agera med meddelande vid rörelsedetektering

De som använder produkter från Ring får nya funktioner på löpande band. Åtminstone i USA till att börja med.

Ring meddelar idag via sin blogg att de som har Ring Video Doorbell samt kameror från företaget nu kan dra nytt av Alexa Greetings. Det är via den nya funktionen Smart Responses som vi berättade om häromdagen som detta blir möjligt. Det rör sig om tre nya funktioner som låter dig välja ett förinspelat meddelande som välkomnar besökaren. Denna kan också lämna ett meddelande om så önskas eller så fixar du ett eget förinspelat meddelande som aktiveras när rörelse detekteras.

Alexa Greetings

Har du en Ring Video Doorbell Pro (köpta efter 2017) och är abonnerar på Ring Protect då kan Alexa välkomna besökare när de ringer på dörren. Alexa kommer då att fråga om hon kan hjälpa till baserat på besökarens svar. Alexa kan då ta ett meddelande eller ge instruktioner vid varuleveranser.

Alexa Greetings konfigureras via appen Ring och valet “Smart Responses”. Där går det att ställa in hur länge Alexa ska vänta innan hon svarar samt specificera var varor ska lämnas. Eventuella meddelanden som spelas in är sedan åtkomliga via historiken i appen.

Quick Replies

Snabba svar är en annan funktion som fungerar med alla dörrvideoringklockor (utom Ring Video Doorbell Wired). Orkar du inte svara kan du låta Ring göra det åt dig via sex förinspelade meddelanden;

  • “We can’t answer the door right now, but if you’d like to leave a message, you can do it now”
  • “Please leave the package outside. If you’d like to leave a message, you can do it now.”

När meddelanden lämnas kan dessa ses i realtid via Live View, eller om du är abonnent på Ring Protect så finns de tillgängliga i historiken.

Motion Warnings

Detekteras rörelse av din Ring adderas nu ett extra lager av säkerhet vid din dörr. Ett inspelat meddelande “Warning – you are now being monitored and recorded by Ring”, låter eventuella besökare bli varse om att de spelas in av enheten. Denna funktion rullas ut till alla kabelanslutna dörrvideoringklockor (utom Ring Video Doorbell Wired) samt till Spotlight Cam Wired, Floodlight Cam och Indoor Cam.

Ring Video Doorbell Wired är den nyligen presenterade och lågt prissatta modellen. Därför inte så konstigt om denna inte får alla funktioner som de dyrare modellerna. Troligtvis är detta funktioner som rullas ut i USA till en början och vad och vilka som kommer hit får tiden utvisa.

Vad tror ni om detta – användbart eller inte?

Källa: Ring

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!