El-fordon

Ny teknik möjliggör att bilar ställer om till utsläppsfri körning i miljözoner

Det är ju såhär en hybridbil ska fungera!

BMW aktiverar funktion för hybridbilar som gör att bilen automatisk slår över till helt elektrisk körning vid utvalda miljözoner via geofencing.

Miljövänlig och smart bilkörning blev precis ännu smartare. Alla som har en BMW som drivs både med förbränningsmotor och elmotor samt har senaste programvaran får nu miljözoner även kallade eDrive-zoner aktiverat. Över 2000 svenskar kör idag hybridbilar från BMW och får nu funktionen som innebär att dessa bilar automatiskt slår över till helt utsläppsfri körning när de rullar in i en eDrive-zon. Sedan förra årsskiftet har svenska kommuner kunnat införa speciella miljözoner, men eftersom inget har hänt på den fronten så ser BMW själva till att införa detta och har skapat eDrive-zoner i Stockholm, Göteborg, Malmö och Uppsala. Flera städer tillkommer inom kort.

“Parallellt med att utveckla och förbättra elbilar behöver vi angripa utsläppsproblemet på fler fronter. Många som kör laddbara bilar idag tänker inte på att slå om till helt elektrisk körning när de kommer in i redan trafiktäta miljöer. Med denna nya lösning hjälper vi nu genast tusentals svenskar att köra mer hållbart” – Carl Lindwall, e-Mobility Specialist hos BMW Group Sverige.

Via: BMW Pressmeddelande.

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!