Smarta Hem

Nya Echo från Amazon får helt ny design

Fjärde generationens Echo får en rund design

Amazon håller just nu ett event med nya lanseringar och först ut är en ny version av deras smarta högtalare Echo. Den fjärde generationens Alexa får en helt ny, sfärisk design men kommer ändå att kännas igen utifrån färgval samt den karaktäristiska blå ringen som numera återfinns i den nedre delen.

Ljudet i nya Echo ska dessutom vara förbättrat jämfört med föregångarna, de pratar om adaptivt ljud. Enligt uppgift ska ljudet dessutom processas lokalt i högtalaren vilket ska ge snabbare responstider. De ska dessutom kunna ställa in ljudet optimalt beroende på sin placering, liknande den funktion som finns i Echo Studio.

Dessutom har den inbyggd Zigbee hub samt att den är en Sidewalk Bridge som är ett nytt lokalt nätverk från Amazon.

En nyhet är också att deras Echo samt Fire TV Stick får ett lågenergiläge som minskar standbyförbrukningen. Allt i enlighet med företagets linje om att minska sitt avtryck mot miljön. De nya enheterna är dessutom konstruerade av 100% återvänd aluminium samt 100% återvänd textil så stor eloge för detta till Amazon.

Teachable AI ger mänskligare assistent

En annan nyhet är att Amazon försöker göra Alexa lite mänskligare. Du ska nu kunna replikera om assistenten har fel varpå den ska ges en chans att korrigera sig. Mänskliga pauser är också en nyhet, speciellt vid längre meningar vilket kan göra det enklare att förstå och hänga med.

Amazon Echo kommer i tre olika färger; Charcoal, Chalk och Steel Blue. Priset ligger på $99 och huruvida den dyker upp officiellt på andra sidan Atlanten återstår att se.

Amazon Echo 2020

Amazon Echo Dot 2020

Amazon Echo Dot 2020

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!