Pryl

Nya Huawei MateBook X är tunn, kraftfullt och alldeles alldeles… grön

Välkommen till en värld av Wi-Fi 6

Knappt har vi hunnit dra ur batteriet på Huawei MateBook X Pro innan det är dags för Nya MateBook X.

Att MateBook X Pro var en uppdaterad dator från förra året gjorde inget för vi älskade den ändå. Pro-modellen var det närmaste vi kunde komma en MacBook Pro 13″  i PC-världen medan det ser ut som att man försökt ge MacBook Air en match med MateBook X utan Pro som presenterades idag.Huawei MateBook X

Och som den gör det, tjockleken på den tjockaste delen är 13.6 mm (MacBook Air förlorar med sina 16,1 mm) och en vikt på ett kilo precis medan MacBook Air väger in på 290 gram mer.

Huawei MateBook X

 

Nya MateBook X har samma skärmstorlek som Pro-modellen men har förlorat en procent när det kommer till den så kallade scrren-to-body-ratio – det vill säga hur mycket skärm kontra kant det är. 90% i stället för 91%. Upplösningen är den samma och visar fina 3000 x 2000 pixlar i 3:2-formatet – ett format som är så rätt i Windows-världen.

Huawei MateBook X

MateBook X är den första Huawei-datorn som är Wi-fi 6-kompatibel (802.11ax på nördiska).

Färgerna är silver och grönt men utöver det finns det ingen valfrihet utan specifikationerna är satta till Intel i5-10210u, 16GB DDR3-minne, 512GB och priset slutar på ca 17000 kr inklusive moms.

Huawei MateBook X

Styrplattan är rekordstor och utlovas vara något över det vanliga.

Batteriet är på 42Wh och laddas med 65 watt och den har totalt 3 USB-C-portar varav en används för laddning.

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!