Apple

Nya macOS Sequoia – iPhone-spegling, förbättrad Safari och AAA-spel

Är det nu Apple lockar över alla PC gamers?

Apple har presenterat macOS Sequoia med en rad nya funktioner som förbättrar samverkan mellan enheter, Safari och det kommer fler spel till Mac.

Uppdateringar till kontinuitet

macOS Sequoia introducerar iPhone Mirroring, vilket låter användare visa och kontrollera sin iPhone direkt från sin Mac. iPhone-skärmen, speglas helt på Mac och alla appar kan öppnas direkt från datorn. När du klickar på ett meddelande öppnas appen på iPhone automatiskt och ljudet från iPhone spelas upp genom Mac. Allt som styrs sker på Mac och din iPhone förblir låst under speglingen, vilket förhindrar att någon kan komma åt telefonen. Dessutom kan filer och objekt dras och släppas direkt mellan Mac och iPhone.

Nytt i Safari

Safari i macOS Sequoia får flera nya funktioner. Den nya Highlights-funktionen använder maskininlärning för att lyfta fram viktig information när du surfar, vilket gör det lättare att hitta information som hotellets adress och telefonnummer utan att behöva leta genom hela hemsidan. Artikelsammanfattningar visas direkt i läsare, och en ny videovisare låter videor fylla webbläsarfönstret medan alla kontroller fortfarande är tillgängliga. Om du klickar utanför videon flyttas den automatiskt till bild-i-bild-läge.

Fortsatta satsningar på spel

macOS Sequoia lanserar Game Porting Toolkit 2, vilket möjliggör mer avancerade spel på Mac med bättre Windows-kompatibilitet och nya verktyg för shaders. Nya verktyg för att porta  spel mellan Apples enheter. Assassins Creed: Shadows kommer till både macOS och iPadOS, med Mac-versionen som släpps den 15 november. Fler AAA-spel kommer också att släppas till macOS.

Förbättrad fönsterhantering och lösenordshantering

Nytt i macOS Sequoia är automatisk storleksanpassning av fönster för att fylla skärmen, samt Presenter Preview-läge för skärmdelning med appar som FaceTime och Zoom. Bakgrundsbyte sker automatiskt för att ge en mer professionell presentation.

Dessutom uppdateras lösenordshanteraren med macOS Sequoia med en ny lösenordsapp som hanterar wifi-lösenord, app- och webbplatslösenord, verifieringskoder och mer. Lösenorden synkroniseras över alla enheter och använder autofyll för att fylla på med lösenord i lösenordsappen.

macOS Sequoia blev kvällens fortsatta fokus från Apple på förbättrad användarupplevelse och integration över Apples ekosystem – och gaming så klart.

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!