Smarta Hem

Nya robotdammsugaren Dreame L20 Ultra moppar intill kanten

Nyutvecklad teknik ser till att få upp det är sista som annars missas

Nya robotdammsugaren från Dreame gör rent hus och det ända in till kanten av golvet. Den nya modellen med funktionen MopExtend visas upp på IFA 2023.

Kinesiska företaget Dreame Technology presenterar sin senaste modell av robotdammsugare vid namn L20 Ultra. Det som sticker ut (!) med denna robotdammsugare är mopparnas förmåga att röra sig ut till sidorna för att på så sätt moppa även den där förrädiska lilla remsan om brukar förbli omoppad under städningen. Dreame presenterar vad de kallar, Industry First AI-Driven MopExtend Technology vilket enkelt kan förklaras med att moppborstarna kan svänga ut från dammsugaren för att nå hela vägen in till väggen.

Dreame L20 Ultra tar städningen ett steg längre med denna funktion och givetvis både dammsuger och moppar den golven i hemmet. Med de nya teknikerna Mop-Extend samt Duo-Scrub som utvecklats av företagen ska golvytorna bli ännu renare. Funktionen Mop-Extend har flertalet sensorer, Position Sensitive Detectors, som automatiskt kan identifiera hörn och kanter varpå moppborsten förlängs för att komma så nära kanten som möjligt. Duo-Scrub innebär att mopparna tar sig an envisa fläckar och ingrodd smuts på ett mer effektivt sätt.

Nytt för L20 Ultra är också att den har en inbyggd detekteringsteknologi som använder data från föregående städningar för att se var det behövdes extra körningar. På så vis kan den komma ihåg var i hemmet det brukar vara smutsigare och tar en extra sväng där. Som lite extra grädde på moset kan den också agera på säsongsbetonade händelser som när djuren fäller päls, pollen fyller golven eller om extra mycket smuts tas in under vintern.

Den nya och förbättrade dockningsstationen erbjuder nu användaren en förenklad hantering jämfört med tidigare modeller. Med DualBoost 2.o och en 3,2-liters dammsugarpåse klarar stationen sig i upp till 75 dagar utan att behöva tömmas manuellt. Precis som tidigare modeller så tvättas och rengörs mopparna automatiskt. Vattentanken i dockningsstationen rymmer 4,5 liter och en del av detta vatten används vid rengöring av mopparna. Dessa torkas därefter i upp till 2 timmar med varm luft.

Dreame’s Vormax Suction System ser till att effektivt suga upp all smuts från mattor, golv och andra ytor i hemmet med gummiborsten. Total sugkraft ligger på hela 7 000 Pa och vid dammsugning detekteras mattor vilket innebär att dessa inte moppas. Rummen skannas av och med Pathfinder Smart Navigation undviks hinder från att dammsugas upp.

Samtidigt med att L20 Ultra presenteras visas också företagets nya logotyp upp för allmänheten. De utökar också garantitiden från två till tre år.

Rekommenderat pris för L20 Ultra är 13 990 kronor och den finns tillgänglig från mitten av september månad.

Källa: Pressmeddelande

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!