Smarta Hem

Omnia Blinds börjar sälja HomeKit-kompatibla rullgardiner

Nu kan du köpa skräddarsydda Eve MotionBlinds via svenska webbutiken

Från och med idag kan du köpa skräddarsydda rullgardiner med stöd för Apple HomeKit. Det är OmniaBlinds som nu börjar erbjuda denna möjlighet i Sverige.

Svenska webbutiken OmniaBlinds har precis lanserat sin nya shop där den stora nyheten är rullgardiner med stöd för Apple HomeKit. På OmniaBlinds kan du nu välja mellan 170 olika textilier och bredder upp till 259 cm för dina rullgardiner. Längd kan väljas mellan antingen 185, 220 eller 285 cm. Det finns också såväl mörkläggnings- som mer transparenta versioner att välja på samt olika färger. Färgprover kan beställas mot en kostnad av USD 3.00 om man vill vara säker på att nyans och annat passar in i hemmet.

Motorerna är trådlösa och det inbyggda batteriet laddas via USB C och batteritiden uppges till mellan 8-12 månader. Tack vare stöd för Apple HomeKit via Thread och Bluetooth 4.0 behövs heller ingen extra hubb eller gateway för att styra och kontrollera dina rullgardiner. Det är bara till att skanna QR-koden och sedan är allt klart för användning, allt med samma enkelhet som vi är vana vid från HomeKit. Precis som tidigare krävs det en Apple TV, HomePod eller iPad för att kontrollera allt om du inte är hemma.

Eve MotionBlinds

Motorerna som används kommer från tyska Eve och är deras serie Eve MotionBlinds som utvecklats tillsammans med nederländska bolaget Coulisse. Dessa motorer har stöd för Apple HomeKit och protokollet som används är Thread och Bluetooth. Tack vare stöd för Thread kommer de också att kunna uppdateras till den kommande IoT-standarden Matter så snart denna lanseras vilket Eve också deklarerat tidigare.

Enligt ett mejlutskick finns det i nuläget ett begränsat antal motorer, troligtvis på grund av den rådande komponentbristen. Mer motorer väntas in och order kommer att hanteras i den ordning som de läggs i deras webbutik.

Priserna startar på USD 318 och frakt ingår.

Vill du läsa mer om MotionBlinds från Eve kan du göra det här.

Källa: OmniaBlinds

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!