Mobil

OnePlus 10T sänker priset och höjer prestandan

Men sparar in på mycket annat

Nästa stora lansering från OnePlus 10T kommer till Sverige i slutet av augusti. Den ger oss både högre prestanda och lägre pris jämfört med föregångaren.

Sedan några år tillbaka verkar det inte finnas någon riktig princip runt namnsättningen på OnePlus-telefoner. Vissa lanseringar kommer det två mobiler varav en får namnet Pro. Så var det med OnePlus 9 respektive OnePlus 9 Pro. Någon OnePlus 9T dök heller aldrig upp utan vi fick OnePlus 10 Pro i stället. OnePlus 10 Pro är en telefon utan några större kompromisser men så kostar den därefter – från 10 490 kronor.

Höstens modell blir av med Pro-epitet och får namnet OnePlus 10T. Mest logiskt är att se den som en uppföljare till telefonen som aldrig kom – OnePlus 10 utan Pro. Borta är nämligen det som kan ses som Pro-funktioner i OnePlus värld.

Vi saknar trådlös laddning och även IP-68-klassning. Borta är också Hasselblad-varumärket på kameralinserna. Nu har det ju aldrig varit Hasselblad som gjort någon hårdvara. Det har hela tiden handlat om en blandning av rena varumärkessamarbeten där mobilerna haft samma avtryckarljud som Hasselblads kameror samt orange virtuell knapp i kameraappen och att man samarbetat runt färgkorrigering. Tydligare är då att OnePlus 10T har samma sensor i mellanklass som OnePlus Nord 2T i form av Sony IMX766. (OnePlus 10 Pro har Sony IMX789)

Slutligen är OnePlus 10T den första OnePlus-telefonen som saknar externt reglage för växla mellan ljudlöst eller ej.

Allt som gör OnePlus 10T bättre

Som traditionen bjuder får vi den absolut senaste och fetaste processorn. Nu i höst är det Snapdragon 8+ Gen 1. Det som skiljer mellan Snapdragon 8 Gen 1 (notera avsaknad av plus-tecknet) som finns i OnePlus 10 Pro är att Snapdragon 8+ Gen 1 klarar leverera märkbart mer prestanda under längre tid. Särskilt med de förbättrade kylningsmekanismerna i OnePlus 10T.

Det ser alltså ut att vara ett prestandamonster av rang och OnePlus pratar återigen rätt mycket om den mobila spelbranschen. En bransch som naturligtvis uppskattar högpresterande mobiler.

Vidare laddar OnePlus 10T med hela 150 watt. För att lyckas med det behöver vi använda den inkluderade 160 watts-laddaren. Glädjande nog har OnePlus åter igen gått till USB-C med Power Delivery-stöd. Laddaren klarar därmed av att ladda andra enheter med hyfsat hög effekt i form av 45 watt.

Oneplus 10T grön och svart

Den största uppgraderingen är emellertid nedgraderingen av priset. OnePlus 10T börjar på 7 990 kronor (se dagsaktuellt pris). Då får vi 8 GB ramminne och 128 GB lagringsutrymme. För 1 000 kronor mer blir det hela 16 GB ram och 256 GB lagringsutrymme. Färgerna är svart eller grön. Den gröna är glansig medan den svarta är av ett räfflat material som är mer motståndskraftigt mot fingeravtryck.

OnePlus 10T finns att köpa hos Inet, Proshop och OnePlus själva från och med nu. Leverans sker 25 augusti.

 

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!