Mobil

OnePlus presenterar sin nionde generation

Hasselblad står för mobilbilderna
Detta inlägg innehåller reklam genom annonslänkar för OnePlus

Idag presenterade OnePlus den nionde generationen av sina smartphones – OnePlus 9 och OnePlus 9 Pro.

Båda telefonerna kommer med senaste Qualcomm® SnapdragonTM 888-plattformen tillsammans med X60 5G Modem. De två telefonerna emellan är det skärm, laddning och en kameralins som skiljer dem åt.

Där storebror kommer med QLED samt 50W trådlös laddning med vad de kallar Warp Charge 50 så kommer lillebror med AMOLED samt trådlösladdning upp till 15W. Trådad laddning kallar de festligt nog Warp Charge 65T och ger oss 65W laddning.

Det som står i fokus med dessa mobiler är kameran som har tagits fram med de anrika kameratillverkarna Hasselblad. Här har Hasselblad gått in med sin färgkompetens för att ge mjukvara som ger naturlig färgåtergivning samt bildredigering i deras gränssnitt och möjlighet att fotografera i ett Hasselblad Pro-läge som ger en rad extra inställningar som att justera ISO, fokus, exponeringstid, vitbalans för att optimera våra bilder.

OnePlus 9 Pro kommer med en 48 megapixels huvudkamera med 1 / 1,4-tums sensor. 50MP ultravidvinkel, 8MP tele med 3,3x zoom och upp till 30x digital zoom. Vi får också en monokrom kamera som jobbar tillsammans med huvudkameran för att ge oss mer detaljer i svartvita foton. Lillebror har tre linser där monokrom-linsen är borttagen. Vi kan fota i 12-bitars RAW-format samt filma i 4K 120 fps, HDR.

Vi får med en adapter på 45 W med USB PD som ger oss snabbladdning och möjligheten att ladda det mesta i vårt hem.

Pro bjuder också på böjd skärm och en 2,2 mm tjock aluminiumram runt om och kommer i tre färger – Morning Mist, Pine Green (iPhone-grön kan man också kalla den, red anm) och Stellar Black – och har också en IP68-klassning för att tåla vatten och smuts.

Båda telefonerna kan bokas från och med idag och OnePlus 9 Pro lanseras 31 denna månad samt OnePlus 9 26 april. Med en prislapp från 7 690 upp till 10 690 kronor så kan vi välja båda modellerna i 8 GB RAM och 128 GB lagring eller 12 GB RAM och 256 GB lagring

Via: OnePlus.

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!