Recensioner

Padmate PaMu Slide & Slide mini – mycket ljud för liten penning

Och även bra sådant!
Detta inlägg innehåller reklam genom annonslänkar för Proshop

PadMate Slide och Slide Mini är två True Wireless-hörlurar utan ANC som inte gör så mycket väsen av sig prestige-mässigt men oj vad överraskade vi blev.

Skillnaden mellan Slide och Slide Mini rör sig om batterifodralet. Den förstnämnda lovar 50 timmar extra speltid medan mini skall klara 20 timmar extra. I övrigt låter de likadant och själva hörlurarna klarar 10 timmar innan de behöver laddas.

Ljudet

När vi börjar spela vår ungdomsmusik blir det en känslan för en stund att vi måste tagit fel hörlurar. Basen är briljant mäktig och inte alls vad vi förväntar oss från den här prisklassen. Vår erfarenhet är emellertid att hörlurar under 2000 kronor måste kompromissa på någonting annat så vi förväntar oss att mellanregistret skall kasta kastknivar in i trumhinnorna när vi kör igång Seattle av Keep Shelly in Athens. Men inte heller det händer. Dessa hörlurar levererar på varenda låt vi testar inklusive piano och sång från både Eyes On Me från Final Fantasy VIII och Into the Night från Rain of Reflections.

PadMate Pamu Slide

Passformen gör så mycket

Hörlurarna sitter mycket bekvämt och det är nog så att vi får tacka forman lika mycket, om inte mer, för den tunga och härliga basen . Det följer med de tre traditionella silikonpuffarna och tre som når lite längre in i örat men det speciella är snarare passformen i det yttre örat som kapslar in dem på ett mycket tilltalande vis. Tilltalande är dock inte designen som är rätt alldaglig och de kunde även låtit bli att ha med texten Pamu på sidan.

Kontrollerna är både intuitiva och dumma på samma gång

Touchkontroller gäller men med en liten tvist, vi kan nämligen hålla kvar fingret på höger hörlur för att höja volymen, sänker vi gör vi genom samma moment på vänster. Det fungerar klockrent. De flesta tillverkare har inte löst volymkontroller på denna typen av hörlurar eller har försökt men misslyckats.

Dubbeltouchar vi på höger byter vi låt framåt. Detsamma gäller dock inte på vänster för att gå bakåt, då aktiverar vi eventuellt röstassistent. Det är tokigt. Så vill vi inte ha det och det finns ingen app som gör att vi kan ändra på det.

Noise Cancellation, typ

Läser vi specifikationerna hittar vi Dual-Mic noise cancelling och det skall inte blandas ihop med traditionell active noise cancelling (ANC). Dual-Mic noise cancelling gör att den dämpar bakgrundsljudet om vi pratar i telefon så det blir lättare för vår motpart att höra vad vi säger.

Men tack vare den goda passformen och lite härlig musik slipper vi höra särskilt mycket runtomkring oss ändå. Denna text skrivs på ett tåg för övrigt.

Övrigt

IPX6-klassning gör att även om du själv inte överlever en storm med hedern i behåll så gör PadMate Slide det. De klarar i princip allt utom att du badar med dem. Batteriet laddas med USB-C. AptX för bättre ljud för de Android-telefoner som stödjer det.

Som en extra fin bonus kan fodralet laddas trådlöst – detta gäller både Slide och Slide mini. Happy times!

En lite lustig grej är att vänster hörlur ligger till höger i fodralet och vice versa, det gör att vi lätt tar fel ett par gånger innan vi vant oss.

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!