Recensioner

Panasonic Washable Beard Trimmer ER-GD51-K503 fixar skägget

Smidig och gör ett bra jobb men fixar inte de skarpa kanterna fullt ut

Eftersom de flesta människor bedöms inom ett par sekunder är det första intrycket ofta viktigt. Har du valt att dekorera ansiktet med skäggväxt behövs garanterat en smidig trimmer.

Just det här med skäggväxt är något som mer eller mindre alla män har. Hos vissa är det snabbväxande och tätt medan andra dras med lite fläckvis fjun och oavsett vilket så har trenden med skägg varit populär under de senaste åren. Men att hålla sitt skägg i trim kräver en hel del arbete, ännu mer om du vill ha det snyggt också.

Vi har fått tillsänt oss lite produkter för skägget från välkända tillverkaren Panasonic. Skäggig som jag är och har varit i ganska många år nu tog jag mig an den tuffa uppgiften att se om dessa rår på mitt skägg som är av det tjockare slaget. Först ut av testerna är en av deras många skäggtrimmers.

Det här är Panasonic Washable Beard Trimmer ER-GD51-K503

Skäggtrimmern från Pansonic levereras i en ganska anspråkslös förpackning där produkten tydligt visas. Här syns också att själva konstruktionen skiljer sig en del åt jämfört med andra skäggtrimmers.

Panasonic Washable Beard Trimmer

Det som följer med i förpackningen är utöver skäggtrimmern ett kamtillbehör, ett skydd för bladen, en laddare, en borste och lite olja för att smörja bladen vid behov. Dokumentation om produkten finns också med i kartongen.

Kamtillbehöret som medföljer träs på enkelt på själva trimmern vilket ger den ett något klumpigt intryck. Inställningsmöjligheterna för klipplängd är bra, hela 20 stycken med 0,5 mm steg från 0,5 upp till 10 mm vilket räcker för att hålla de flesta skäggen i trim. Just siffrorna syns också tydligt vilket är bra!

Panasonic Washable Beard Trimmer

De olika klipplängderna på kamtillbehöret ställs enkelt in genom att vrida fram till rätt mått hittas. Föredömligt enkelt och lite avvikande mot andra trimmers på marknaden där det ofta finns ett skjutreglage med små otydbara siffror.

Panasonic Washable Beard Trimmer

För att trimma skägget så räcker det med detta tillbehör vilket är praktiskt eftersom du slipper hålla koll på en drös av olika tillbehör för olika längder. Här snurras rätt klipplängd fram snabbt och smidigt.

Användning av Panasonic Washable Beard Trimmer ER-GD51-K503 i vardagen

Mitt skägg växer konstant och behöver därför hållas efter vilket ärligt talat är riktigt tråkigt stundtals. Att ena veckan tycka att längden på skägget är bra till att veckan efter se ut som en grottmänniska går lite för fort tycker jag. Därför har jag genom åren testat en mängd olika skäggtrimmers för att hitta den där som gör jobbet åt dig på ett enkelt sätt.

Panasonic Washable Beard Trimmer ER-GD51-K503

Det kan faktiskt vara så att denna skäggtrimmer hamnar väldigt nära toppen, detta av flera olika anledningar. För det första, designen gör att den ligger fint i handen vid rakning, inte för tung och inte för lätt. Det andra är själva konstruktionen av den, till skillnad från många andra trimmers så kan man likna denna vid att du kammar skägget samtidigt som det trimmas ner på längden. Värt att tänka på är att den kan upplevas som lite klumpig i början men det var mer en vanesak som försvann efter ett antal rakningar.

Panasonic Washable Beard Trimmer ER-GD51-K503

Låt mig ge ett exempel från en trimmer från Philips som jag normalt använder. Den är förvisso inte dum den heller men då bladen ligger i toppen på denna så krävs lite extra armrörelser för att trimma hela skägget. Trimmern från Panasonic har bladen längs sidan vilket gör det enklare att trimma till formen och hantera den under rakningen.

Panasonic Washable Beard Trimmer ER-GD51-K503

Tänk lite som en tandborste, här sitter borsten på sidan vilket gör det enklare att borsta tänderna än om borsten hade suttit uppe på toppen av tandborstskaftet. Rent ergonomiskt så har Panasonic tänkt till lite här vilket underlättar.

En annan sak som jag uppskattar med denna skäggtrimmer är att man slipper en hel drös med olika kammar för olika längder, här vrids den önskade längden enkelt fram vilket är riktigt smart faktiskt.

Panasonic Washable Beard Trimmer ER-GD51-K503

Konstruktionen med rundade blad och tätt avstånd mellan spetsarna på dessa innebär också en mer skonsam rakning med mindre irritation av huden, speciellt vid precisionsarbete. Eller åtminstone försök till precisionsarbete. Även om produkten lovar skarpa kanter så tycker jag dock inte att den når hela vägen fram här.

Panasonic Washable Beard Trimmer ER-GD51-K503

Att jämna till skägget är förvisso ganska enkelt eftersom handen inte skymmer vid trimningen. Kanterna blir hyfsat raka men kanske jag har för höga krav här då jag vid, finrakningen i normala fall använder en shavette med utbytbara rakblad som alltid lämnar en sjukt jämn kant. Å andra sidan ställer den typen av rakning högre krav på dig i kombination med en stadig hand…

Missförstå mig rätt, det blir en rak linje men vid närmare granskning så går det inte att jämföra med vad ett hederligt gammalt rakblad kan åstadkomma.

Panasonic Washable Beard Trimmer ER-GD51-K503

Tänk på att om du vill ha ett snyggt och jämnt skägg så missa inte detaljerna. För att trimma till linjen vid läppens ovansida så är det svårt med i princip vilken rakapparat eller trimmer som helst. Fixa en liten skäggborste eller skäggkam, borsta ner och klipp sedan jämnt med en skäggsax så inte stråna hänger ner över munnen på dig.

Investera dessutom i en ordentlig skäggborste och använd denna varje morgon för att borsta genom skägget och samtidigt få bort hudavlagringar som kroppen gör sig av med. Lugna sedan huden med en lämplig after shave eller annan lotion. På köpet luktar du dessutom gott 😃

Efter den sista testrakningen igår gick jag från ovårdad till vårdad ganska snabbt och enkelt med en längd på 6,5 millimeter på skägget och 5 millimeters längd på mustaschen. Sen var jag så här nöjd och stilig och redo att slutföra min recension!

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!