Smarta Hem

Philips Hue har lanserat stöd för Matter nu

Trevliga nyheter för dig som väntat på detta

Matter finns nu tillgängligt att aktivera i appen Hue från Philips Hue. Den nya standarden för IoT kan öppna upp nya möjligheter för dig som användare.

Nu är det möjligt att uppdaterat Philips Hue till att stödja den nya IoT-standarden Matter. Det som skulle lanserats i våras blev alltså uppskjutet och vid ett event i samband med elektronikmässan IFA 2023 meddelade företaget att det skulle släppas i september.

Det som krävs av dig som användare för att kunna uppdatera är givetvis en Hue Bridge men också någon form av Matter Controller vilket kan vara en Apple TV 4K, en Apple HomePod eller HomePod mini, Samsung SmartThings Hub, kompatibla modeller av Echo från Amazon samt Google Home, Google Home Mini, Nest Hub, Nest Mini eller Nest Audio.

För att aktivera Matter gå till “Inställningar” i Hue-appen, välj “Smart hem”, klicka på plustecknet uppe till höger och välj sedan “Andra appar” och därefter “Matter”.

Följ därefter anvisningarna för att lägga till Philips Hue till din Matter Controller. Alla Philips Hue ljuskällor som är anslutna till Hue Bridge komme att få stöd för Matter oavsett när de är tillverkade. OBS! Ljuskällor som är anslutna via Bluetooth kommer ej att kunna få stöd för Matter. 

Har du uppdaterat än?

Källa: Hueblog

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!