Smarta Hem

Molnsynka lampor och musik med Philips Hue och Spotify

Är det coolt? Det beror nog på musiken
Detta inlägg innehåller reklam genom annonslänkar för Prisjakt

Genom ett samarbete mellan Philips Hue och Spotify kommer vi med lätthet synka dunka dunka-musiken med våra lampor.

Philips Hue visade i dagarna upp en rad nyheter. En av de mer spektakulära nyheterna är integrationen med Spotify som innebär att din belysning följer musikens rytm i hemmet. Genom att länka ditt Spotify-konto till Hue-appen så kommer musiken att styra din belysning. Metadata från varje låt du lyssnar på analyseras i realtid via en molnlösning och ser till att din belysning reagerar till både takt, genre och stämning. Med andra ord kan du få världens coolaste egna disco i hemmet utan extra appar och lokal integrering.

Ingen mikrofon behövs

Därmed behövs inte telefonen ligga med aktiv mikrofon för att detta ska fungera. En fördel med detta är att bakgrundsljud inte kommer att påverka belysningen vilket annars kan ske.

Inställningar görs direkt i Hue-appen under “Synkronisera”-fliken där du kan justera ljusstyrka, intensitet samt ljuskällornas färgpalett efter dina egna preferenser. Funktionen fungerar för såväl kostnadsfria som betalda versioner av Spotify. Har du en gratisversion så pausas synkroniseringen i reklampauserna. Funktionen kommer att först finnas som en inbjudan via ett early access-program. Kravet är att version 4 av Hue-appen används.

Räkna med att det kan ta upp till 7 dagar innan funktionen aktiverats i din Hue-app och en Spotify-panel dyker upp, varpå du kan aktiverar det hela. Efter oktober 2021 kommer funktionen att bli en permanent del av Hue app 4.

Philips Hue + Spotify

Det som behövs för att ta del av detta är en Hue Bridge och ljuskällor som har RGB-stöd. Det Hue kallar White and Color Ambiance. Det fungerar inte med lampor som enbart är anslutna via Bluetooth.

Vad tycker ni om detta? Blir det världens grej för hemmafesterna, barnkalasen eller för lyssningsstunden med den nyinköpta vinylplattan?

 

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!