Övrigt

Redaktionens favoritprylar under 2021

Vilka är dina bästa inköp?

Nu är det inte många dagar kvar tills vi går in i ett nytt år med nya möjligheter och nya spännande produkter. Men vilka produkter var våra favoriter under det gångna året?

Macradion:

Apple har haft ett intensivt år där många produkter har fått en helt ny design och även blivit med Apples egna Apple Silicon-chip. På många sätt kan man även säga att Apple har gått “back to basic” med MacBook Pro-serien och gett oss en bärbar Pro-dator med SD-kortsläsare, HDMI-port, slopad Touch Bar och en design som för oss tillbaka till de äldre datorerna. Vi fick även en helt ny produkt som inte var speciellt dyr och lämpar sig utmärkt till alla slarviga individer – AirTag. Den lilla runda brickan håller stenkoll på vår plånbok eller nyckelknippa så vi enkelt kan hitta våra saker om de har fått fötter. Sist men inte minst så måste vi ju nämna den mest omskrivna produkten av alla – putsduken. En delikat putsduk som vårdar din Apple-pryl på ett sensuellt och härligt sätt.

De tre bästa produkterna från Apple under 2021 är enligt oss på Macradion-redaktionen:

  1. iMac 24″
  2. Nya MacBook Pro-serien
  3. iPhone 13 Pro-serien

 

iMac 24″ blev vinnaren i år då den tog oss med storm med en helt ny stilren design som följer samma kantiga formspråk som Apples andra produkter nu även har. Den efterlängtade uppdateringen bjöd på allt det där som vi hade hoppats på och lite där till. Datorn finns tillgänglig i sju olika färger och bjuder på en fantastisk 4,5k-skärm som man blir lycklig av att titta på. I kombination med M1-chippet så är detta lika mycket en nöjesmaskin för slösurf och filmtittande som en riktig arbetshäst som klarar de allra tyngsta jobben. 

 

Teknikveckan:

2021 går till historien som ett av de mer stillsamma åren gällande teknikprodukter. Komponentbrist och inställda mässor har gjort att landskapet har målats om. Men vi har här plockat fram de tre produkter som vi själva anser har tillfört mest och varit bäst under 2021. Apple presenterade AirTags, en liten nätt tagg som vi kan lägga eller fästa i allt som vi vill hålla koll på. Apples app “Hitta” uppdaterades med en egen flik för att hålla koll på föremålen. MacBook Pro fick sig en uppdatering och redaktionen kunde plötsligt göra allt tungt arbetet varhelst det behagade dem. Robotdammsugaren S7 från Roborock fick en helt ny dockningsstation med möjlighet att själv tömma dammbehållaren i en ännu större behållare – allt för att vi ska slippa engagera oss i dammsugningen i hemmet.

De tre bästa produkterna under 2021 är enligt oss på Teknikveckan-redaktionen:

  1. AirTags
  2. Nya MacBook Pro-serien
  3. Roborock S7+

 

Apples AirTags kammar hem förstaplatsen med motiveringen att ännu en gång har Apples släppt en produkt som omdanar hela spelplanen. Efter att Apple stigit in på området har vi fått en ny syn på hur omfattande och stort ett hitta-nätverk kan bli. AirTags har skickats runt hela jorden, tjuvar har stulit bilar med hjälp av dem, folk har fått tillbaka sina stulna tillhörigheter med. Oavsett åsikt om dem kommer de inte lämna någon oberörd.  

Vi finns på Patreon!

Vi ser att du har en AdBlocker på! Vår dröm är att kunna erbjuda er det senaste inom konsumentteknik utan att behöva fläska på med annonser. Vill du hjälpa oss att göra det till verklighet?

Stöd oss via Patreon!

Kommentarer