Smarta Hem

Robotgräsklipparen Dreame A1 är bara så läcker

Visades upp på IFA 2023 och börjar säljas till våren nästa år

Dagens robotgräsklippare ser ut att få en rejäl utmanare nästa år. Då lanserar Dreame sin allra första robotgräsklippare globalt på marknaden.

Kinesiska företaget Dreame som vi känner till från deras robotdammsugare och skaftdammsugare visade upp en del nyheter på IFA 2023 i Berlin utöver nya DreameBot L20 Ultra. Den nyhet som drog många blickar till sig var deras nya robotgräsklippare Dreame A1. Denna är planerad att lanseras inför våren nästa år på den globala marknaden och då i två färger, silvergrå och vit. Vi fick en genomgång av vad Dreame A1 kommer att erbjuda när den lanseras.

Dreame A1 har en strömlinjeformad design som får en att tänka på en F1-bil. Den har designats så att inga delar sticker ut eller att den ska vara svår att rengöra. Upptill finns en sensor, OmniSense 3D Ultra Sensing System som mappar upp trädgården. Med andra ord så behövs det ingen begränsnings- eller guidekabel vid installation av denna. Sensorn är av typen LIDAR som kan detektera ytor upp till 70 meter bort och i riktningen 360 x 59 grader. Den detekterar främmande föremål som är i vägen och undviker då dessa, även djur tack vare avancerade AI-algoritmer.

Noggrannheten på Dreame A1 ska vara ner på centimeternivå vilket innebär att inga ytor ska missas vid klippningen. Klippningen sker i U-mönster och en tomt på 1 000 kvadratmeter klipps på en dag. Klipphöjden går att justera mellan 3-7 centimeter. De bakre hjulen är rejäla och lär inte ha något problem med att greppa underlaget eller ta sig upp för lutande ytor, upp till 45 %.

Robotgräsklipparen kommer att kunna styras via den befintliga Dreame-appen som uppdateras. I appen kan en 3D-karta av trädgården skapas och olika klippscheman kan givetvis ställas in. Det går också att ställa in i appen om den bara ska klippa kanten på gräsmattan, Edge Mowing, eller ett visst område, Spot Mowing. Stöd för flera zoner finns också och den karlar av upp till 2 000 kvadratmeter stora gräsmattor.

Under luckan finns en färgdisplay för enkla och snabba inställningar. Här sitter också ett vridreglage för att underlätta inställningarna. Ytan under luckan ser ut att vara enkel att hålla ren också vilket är en trevlig bonus. Dreame A1 har en kapslingsklass på IPX6 och bakifrån ser den ut som en sportbil av det dyrare slaget – snyggt, läckert och väldesignat.

Rekommenderat pris för Dreame A1 väntas landa någonstans kring 2 000 euro inklusive laddstation samt ett hus för roboten (med reservation för ändringar). Levererar den lika bra resultat som deras robotdammsugare så har vi något trevligt att se fram mot!

Så, vad tycker herrskapet – är den läcker eller är det bara undertecknad som är i extas över denna?

Källa: Dreame

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!