Smarta Hem

Så här tänker Google kring Matter

De flesta produkter från Nest ska uppdateras med Matter

Google har presenterat lite mer information om hur de ser på Matter och sina produkter. Klart är att Matter kommer att stödjas även av Android-plattformen.

Matter som är det nya namnet på tidigare Project CHIP (Connected Home over IP) kommer att förändra hur produkter samverkar i våra smarta hem. Produkter som stöder Matter kommer att fungera sinsemellan oavsett tillverkare vilket förenklar för alla som har eller har för avsikt att skapa sig ett smart hem.

Under utvecklarkonferensen Google I/O 2021 har Google nu släppt lite mer information om vad Matter innebär för deras del. De avser släppa stöd för Matter till operativsystemet Android och till sina Nest-produkter.

Android och Matter

För Android innebär detta att du enklare kommer att kunna lägga till nya produkter för ditt smarta hem och länka dessa till dina appar i mobilen. De kommer därefter enkelt att kunna kontrolleras från din Android-enhet, Google Assistent och Google Home. Med tanke på mängden Android-enheter på marknaden kommer genomslaget troligtvis att bli stort.

Nest och Matter

När det gäller produkter från Nest så är intentionen att dessa ska kunna ansluta bättre och svara snabbare med hjälp av tekniken från Thread. Thread i samverkan med Matter blir grunden för denna satsning från Google och Nest. Enheter från Nest med inbyggt stöd för Thread (Nest Wifi, Nest Hub Max och Nest Hub (2:a gen) kommer att bli anslutningspunkter för produkter med stöd för Matter. Alla produkter från Nest med displayer och högtalare (Nest Hub + Nest Mini) kommer att uppdateras för att ge stöd åt Matter.

Google kommer också att ge stöd för Matter åt den senaste versionen av Nest Thermostat vilket innebär att denna nu kommer att kunna kontrolleras t ex via Apple HomeKit.

Detta är såklart trevliga nyheter men dessvärre nämner de inget kring Nest Protect. Det hade ju varit väldigt trevligt om denna kompetenta brandvarnare kom in i HomeKit t ex.

Vad tror ni om detta? Vilken produkt från Nest har du som behöver stöd för Matter?

Källa: Google

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!