Övrigt

Samsung lanserar AI-driven receptplattform

Nu är det slut med brist på fantasi när det gäller matlagningen

Samsung Food är en ny personaliserad AI-driven mat- och receptplattform. Tjänsten är lanserad på åtta språk i 104 länder världen över och har 160 000 recept.

Samsung har lanserat en AI-driven tjänst för att underlätta matlagningen. Tjänsten Samsung Food innehåller 160 000 recept, finns på åtta språk och i 104 länder. Samsung Food är tänkt att fungera som en personlig assistent för att hjälpa användaren att upptäcka nya rätter och skapa skräddarsydda måltidsplaner. Tjänsten kommer också att kunna hjälpa användarna att styra över sina köksapparater, guida dem genom recept och låta dem dela sina favoritrecept genom sociala medier.

Samsung Food hämtar sin data från den omfattande databasen Whisk, en receptapp som använder sig av Food AI-teknik och som förvärvades av Samsung 2019. Fyra nyckelområden är tjänstens grundsten: upptäcka nya personaliserade recept, skräddarsydd måltidsplanering, uppkopplad matlagning och sociala medier.

Användaren kan spara recept i sin personliga digitala receptmapp. Appen analyserar recepten och organiserar dessa för att skapa inköpslistor baserade på ingredienserna. Recept kan också enkelt konverteras till veganska eller vegetariska versioner. Givetvis är tjänsten också framtagen för att kunna fungera med företagets smarta hushållsapparater vilket ska kunna förenkla vardagen lite mer.

Fler funktioner och tjänster kommer att adderas till tjänsten löpande. Vision AI-teknologi kommer att göra det möjligt för Samsung Food att känna igen ingredienser och måltider som fotograferas genom kameran.

För att komma åt Samsung Food på din mobiltelefon, klicka här.

Källa: Pressmeddelande

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!