Samsung lanserar den tunnaste och lättaste surfplattan på marknaden

Striden om surfplattornas herre är inte över

Att köpa en bra surfplatta som kör Android är inte helt lätt idag och det känns som att flera bolag har kastat in handduken när det kommer till att plocka marknadsandelar inom det området – men nu ser Samsung ut att vara tillbaka i matchen.

Samsungs presenterar idag sin senaste surfplatta Galaxy Tab S5e som är en ordentlig lättviktare som väger 400 gram och är endast 5,5mm tjock. På framsidan av Tab S5e möts vi av en AMOLED-display på 10,5″ med en ratio på 16:10 och tunna skärmkanter runt om. Tab S5e är utrustad med fyra högtalare som är autoroterande vilket innebär att de anpassar sig efter hur du håller surplattan.

Under huven hittar vi en 64-bit Octa-core processor (2×2.0 GHz + 6×1.7 GHz) och det går antingen att köpa den med 4 GB RAM och 64 GB lagringsutrymme eller 6 GB RAM och 128 GB lagringsutrymme. Det finns även plats för microSD-kort på upp till 512 GB om mer utrymme skulle behövas, och enheten kommer utrustad med ett batteri på 7 040 mAh som även klarar snabbladdning och ger en skärmtid på 14,5 timmar.

Samsung Galaxy Tab S5e går att köpa i slutet av april och 4G-versionen kostar från 5 390 kronor och WiFi-versionen kostar från 4 790 kronor och den kommer lanseras i tre färger, silver, svart och guld.

https://www.youtube.com/watch?v=M1YXDvb6P0M

Källa: Pressmeddelande

Läs mer
Inga inlägg!