Android

Samsung lanserar den tunnaste och lättaste surfplattan på marknaden

Striden om surfplattornas herre är inte över

Att köpa en bra surf­plat­ta som kör Android är inte helt lätt idag och det känns som att flera bolag har kas­tat in hand­duken när det kom­mer till att ploc­ka mark­nad­sande­lar inom det området — men nu ser Sam­sung ut att vara till­ba­ka i matchen.

Sam­sungs pre­sen­ter­ar idag sin senaste surf­plat­ta Galaxy Tab S5e som är en ordentlig lättvik­tare som väger 400 gram och är endast 5,5mm tjock. På fram­si­dan av Tab S5e möts vi av en AMOLED-dis­play på 10,5″ med en ratio på 16:10 och tun­na skärmkan­ter runt om. Tab S5e är utrustad med fyra hög­ta­lare som är autoroterande vilket innebär att de anpas­sar sig efter hur du håller sur­plat­tan.

Under huven hit­tar vi en 64-bit Octa-core proces­sor (2x2.0 GHz + 6x1.7 GHz) och det går anti­n­gen att köpa den med 4 GB RAM och 64 GB lagring­sutrymme eller 6 GB RAM och 128 GB lagring­sutrymme. Det finns även plats för microSD-kort på upp till 512 GB om mer utrymme skulle behö­vas, och enheten kom­mer utrustad med ett bat­teri på 7 040 mAh som även klarar snab­bladdning och ger en skärmtid på 14,5 tim­mar.

Sam­sung Galaxy Tab S5e går att köpa i slutet av april och 4G-ver­sio­nen kostar från 5 390 kro­nor och WiFi-ver­sio­nen kostar från 4 790 kro­nor och den kom­mer lanseras i tre färg­er, sil­ver, svart och guld.

https://www.youtube.com/watch?v=M1YXDvb6P0M

Käl­la: Pressmed­de­lande

Kommentarer