Mobil

Samsung lanserar två nya Galaxy-A

A53 5G och A33 5G

I dag presenterade Samsung två nya Galaxy-telefoner, A53 och A33

Det är två telefoner med en lägre prislapp och som placerar sig i mellanprissegmentet.

Galaxy A53 5G leveras med ett fyrkamerasystem med en 64MP OIS-kamera samtidigt som den har en frontkamera, även kallad selfiekamera, på 32MP.

Kameran drivs av en ny 5mn processor som bland annat ska ge förbättrade nattbilder där 12 bilder slås ihop till en bättre bild. Även vid video så sänks bildhastigheten för att skapa mer ljus i bilden.

Porträttläget använder dubbla kameror för att kunna ge bättre djup och avgöra var konturen av objekt går vid porträtt.

Samsung A53 A33

Skärmen på Galaxy A53 är en 6,5″ Super AMOLED-skärm på 120 Hz medan Galaxy A33 har 6,4″ Super AMOLED skärm på 90 Hz. Allt skyddas av Cornig Gorilla Glass 5 och är IP67-certifierad. Samsung hävdar batteritid på upp till två dagar och snabbladdning med hjälp av deras 25W Super Fast Charging.

Galaxy-A serien kommer med Samsung Knox som förebygger data och informationsintrång. Även Secure Folder som betyder att data så som privata foton, anteckningar och appar krypteras digitalt. Båda enheterna kommer att garanteras upp till fyra generationers uppgraderingar av OS One UI och Android OS. Säkerhetsuppdateringar kommer ges i fem år. 

Galaxy A33 5G rek. ca pris från: 4 290 SEK
Galaxy A53 5G rek. ca pris från 4 990 SEK

Galaxy A-serien kommer att vara tillgänglig på utvalda marknader i April och Galaxy A53 5G finns i två minnesstorlekar, 128 GB och 256 GB.

Pressmeddelande: Samsung

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!