Smarta Hem

Samsung presenterar ny robotdammsugare

Jet Bot 90 AI+ är utrustad med aktiv 3D-stereosensor

Samsung presenterar världens första robotdammsugare med aktiv 3D-stereosensor. Dessutom utrustad med en AI-lösning från Intel.

Samsung Jet Bot 90 AI+ visades upp vid CES 2021 och ska börja säljas i Norden i mitten av juli månad. Den stora nyheten med denna robotdammsugare är objektdetekteringen som gör städningen i våra hem smartare och effektivare.

Robotdammsugaren från Samsung är även världens första robotdammsugare som är utrustad med en Intel AI-lösning vilket driver Jet AI objektigenkännings-teknik. Robotens smarta beslut säkerställer att den rengör nära saker som till exempel barnleksaker, samtidigt som den håller ett säkert avstånd till ömtåliga föremål. En annan smart funktion är att dammsugaren kan känna igen exempelvis avföring från husdjur, glas eller farliga elkablar.

Den är utrustad med en LiDAR-sensor som beräknar sin position för att optimera rengöringsprocessen genom att skanna rummet och samla in avståndsinformation.

Med Intelligent Power Control-funktionen kan robotdammsugaren även identifiera vilken typ av yta den ska rengöra, liksom mängden damm som finns där. Med hjälp av denna information kan den sedan automatiskt justera sugeffekten för en mer optimerad rengöringssession.

Jet Bot 90 AI+ har en mängd hygienrelaterade funktioner som möjliggör enkel golvrengöring, samtidigt som den säkerställer att damm fastnar ordentligt och inte släpps ut i luften. Ett avancerat 5-lagerfiltreringssystem fångar 99,99% mikrodamm, inklusive 0,5 ~ 4,2 µm stora partiklar. Alla delar och filter är tvättbara så de kan hållas hygieniska.

Samsung Jet Bot 90 AI+ har en inbyggd Clean Station som samlar smuts och hår i en 2,5 liters dammpåse. Clean Station behöver bara tömmas en gång var tredje månad.

Robotdammsugaren har stöd för såväl SmartThings som Bixby för dig som använder dessa funktioner i ditt smarta hem.

Källa: Pressmeddelande

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!