Smarta Hem

Samsung presenterar smart hub för hemmet

Med SmartThings blir det snart enklare att sköta hemmet från en central plats

Samsung presenterade på elektronikmässan CES 2022 en ny hub för SmartThings. Samsung Home Hub är en lösning med touchscreen för ditt smarta hem.

Samsung Home Hub är en ny lösning för dig som kör SmartThings i hemmet. Produkten ser ut som en stor iPad med ett bordsstativ och från denna är det tänkt att du ska kunna styra ditt smarta hem. Samsung Home Hub har 8,4″ touchskärm och AI-funktionalitet och ska enligt uppgift passa hela familjen med ett enkelt användande. Den kan bäras med i hemmet och sitter alltså inte fast i stativet. Utrustad med två mikrofoner och två högtalare så att du kan höra notifikationer från enheten och för röststyrning är det Bixby som gäller. När den är dockad kan den plocka upp röstkommando från längre avstånd i hemmet.

Samsung Home Hub

AI-biten av det hela handlar om att den ska förstå användarens behov och automatiskt föreslå dessa lösningar.

Utöver funktionalitet för det smarta hemmet finns även möjligheter till att hantera ditt dagliga liv, hantera uppgifter och ta del av t ex recept. Givetvis är den extra funktionell om du har vitvaror från Samsung som nu blir mer integrerade och lite smartare när det gäller hantering.

Samsung Home Hub

Beroende på vad du har anslutet till ditt hem från Samsung kan du se energiförbrukning och få tips på när det är dags att städa. Den ska också kunna vägleda dig med hjälp om någon av produkterna strular, givet att det är Samsung-produkter.

Samsung Home Hub erhöll en CES Innovation Award och släpps först i Korea i mars och därefter globalt. Pris är än så länge okänt.

Källa: Pressrelease

Vi finns på Patreon!

Vi ser att du har en AdBlocker på! Vår dröm är att kunna erbjuda er det senaste inom konsumentteknik utan att behöva fläska på med annonser. Vill du hjälpa oss att göra det till verklighet?

Stöd oss via Patreon!

Kommentarer