Samsung regionlåser nya mobiltelefoner

Foto: Rick Falkvinge (CC0)

Samsung gör det omöjligt att använda flera av sina populära mobiltelefoner i andra regioner än där den är köpt. En sådan region kan till exempel vara Europa och en annan USA. Bilden ovan är från en Galaxy Note 3 inköpt i Sverige.

Samsung Galaxy S II, SIII, S4,  Note, samt S4 mini som tillverkats från och med juli och framåt har samma begränsningar.

Företaget har inte förklarat varför man förnekar sina kunder att använda telefonerna utanför regionen de är köpta men en teori är att förhindra gråimport. Gråimport är dock inte olagligt och det är tveksamt om till exempel EU uppskattar en sådan lösning.

Till den tyska Samsung-bloggen allaboutsamsung.de säger företaget att telefonerna går att låsa upp via Samsungs serviceverkstäder. Om det involverar någon kostnad framgår dock inte.

Tidigare var det populärt att låsa ner allt i från DVD-skivor till tv-spel i olika regioner men det är något som de flesta tillverkare gått i från på senare tid.

[source: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10151942496679993&set=a.10150255661829993.361860.646484992&type=1 “Rick Falkvinge”]

Tack till Jocke!

Läs mer

Vi finns på Patreon!

Vi ser att du har en AdBlocker på! Vår dröm är att kunna erbjuda er det senaste inom konsumentteknik utan att behöva fläska på med annonser. Vill du hjälpa oss att göra det till verklighet?

Stöd oss via Patreon!
Inga inlägg!