Smarta Hem

Samsung visade upp det smarta hemmet med SmartThings

Massor med möjligheter kunde beskådas i de uppbyggda rummen på IFA 2022

På IFA 2022 i Berlin som avslutades idag visade Samsung upp hur det smarta hemmet ser ut med hjälp av SmartThings. Detta i en uppbyggd hemmiljö.

Samsungs närvaro på IFA 2022 i Berlin lämnade ingen oberörd. Mässans garanterat största monter visade upp det mesta som företaget har att erbjuda när det gäller hemelektronik och vitvaror. Här visade företaget även upp sin vision om hur det smarta hemmet ser ut och hur det fungerar i praktiken. Allt givetvis baserat på IoT-plattformen SmartThings som företaget köpte upp för ett antal år sedan.

I klippet nedan som visar upp ett sovrum kan vi se hur olika produkter för luften används, här både en luftrenare från företaget som samverkar med en luftvärmepump. Eftersom det är ett sovrum så är det bekvämt med motoriserade gardiner och dessa styrdes av en motor från Somfy – allt integrerat i SmartThings tillsammans med belysningen i rummet.

Hemmakontoret ser givetvis till att ha bästa möjliga förutsättningar för att arbeta problemfritt. Luftrenaren i kombination med anpassad smart belysning ser till att du kan arbeta produktivt hemifrån också.

Gymmar du hemifrån så gäller det att förutsättningarna är bra även här. Luftvärmepumpen kyler ner rummet så du inte svettas alltför mycket och luftrenaren fixar kvaliteten på luften samtidigt som den smarta belysningen ljussätter på ett trevligt sätt.

Vad är ett smart hem utan ett smart kök? Precis och med smarta vitvaror kan du ha koll på allt från innehållet i kylskåpet till hur maten ska tillagas.

Idén att visa upp det smarta hemmet för konsumenter på detta sätt är riktigt smart. Det blir inte bara en hipp idé hos elektroniknördarna utan även gemene man kan se hur mycket enklare vardagen kan bli. Speciellt nu när Matter står och bankar för att få komma ut.

Källa: Samsung

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!