Smarta Hem

Se till att dina växter i hemmet mår bättre

Kickstarter-kampanj för dig som glömmer bort vattningen

Det här med att hålla liv i våra växter är inte alltid så lätt som det verkar. Nu finns en ny kampanj ute på Kickstarter som ska lösa detta åt dig.

På crowdfunding-sajten Kickstarter kan du nu lägga vantarna på en sensor som berättar för dig när det är dags att vattna dina växter. Det handlar om en sensor som du sticker ner i jorden och som med hjälp av olika ljudsignaler (om du har flera i hemmet) påkallar din uppmärksamhet vid vattningsbehov. Idén är inte helt ny och vi har sett detta tidigare från både Xiaomi (Mi Flora) och Ikea (Chilipulver) där den förstnämnda kan anslutas mot en app för mer information.

Quench som produkten heter påminner mer om Chilipulver fast med lite mer funktioner. Den ansluts inte till en app men varje sensor kan larma med olika diskreta ljudsignaler så du vet vilken växt som behöver vatten. En smart finess är att om det är natt och dags att vattna så är det inte en ljudsignal utan en blinkande LED som påkallar uppmärksamheten. Det finns för övrigt 10.000 olika melodier så ingen risk att samma förekommer.

För större växter finns en stor variant och för mindre en liten. Beroende på om det är växter som behöver mycket eller lite vatten så sticker du ner sensor olika långt i jorden. Enheten har en avancerad algoritm som kan räkna ut när behovet av vatten uppstår och batterierna räcker i 3 år.

Företaget vidhåller att produkten är 100% appfri eftersom mängden notiser i våra mobiler redan är högt som det är. Så, med andra ord, en produkt som inte bara bör tilltala oss tekniknördar utan även vanliga dödliga. Du kan stötta olika paket och priserna börjar på ungefär 220 SEK. Länk finner du nedan om du är sugen och vill ge dina växter ett längre liv.

Källa: Kickstarter

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!