Gaming

Skadlig kod tar sikte på fuskande gamers

Headshot!

Ett självspridande program för att stjäla lösenord och användaruppgifter sprider sig via youtubeklipp för fusk i spel.

Skadeprogrammet används för att stjäla lösenord och användaruppgifter och ger sig på webläsare, FTP-klienter och meddelandetjänster. Det är säkerhetsforskare vid Kaspersky som gått ut och varnat att gamers nu är måltavlorna för angreppen. Det är inte vilka gamers som helst utan det är de mindre samvetsgranna, fuskande och helt enkelt dåliga gamers som hamnat i siktet. När de söker efter fusk och cracks på YouTube och trycker på länkar i beskrivningarna för att komma till fusken laddar de istället ner skadeprogram.

Ett av de skadeprogram som laddas ner är Redline Stealer. Programmet laddas ner och extraherar sig själv. Programmet extraherar kakorna från webläsaren, stjäl inlogg till Youtube. Med inloggningsuppgifterna laddas sedan en video upp på personens YouTube-konto med en länk till skadeprogrammet och så fortsätter det.

Utöver att Redline, som är en av de vanligare trojanerna, stjäl lösenord och användaruppgifter så sprider programmet sig själv vidare genom epostmeddelande och tredjeparts-loaders. Enligt Google har de utsatta YouTube-kanalerna snabbt stängts ner för brott mot företagets gemenskapsriktlinjer.

Via: Computer Sweden

Källa: SecureList

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!