Recensioner

Skydda din iPhone med SurfacePad

från Twelve South

Det är 6 år sedan jag senast hade ett sky­dd på min iPhone från Twelve South.

Twelve South är före­taget som gjort snyg­ga läder­fo­dral till Apples pro­duk­ter sedan 2009 med mot­tot “We’re not just Mac friend­ly, we’re Apple only”.

Thor håller en iPhone 11 Pro med twelve south fodral

Sur­facePad till iPhone 11 Pro är fodralet den här tele­fo­nen förtjä­nar. För även om tele­fo­nen gör sig bäst utan skal så har vi här ett sky­dd för iPhone 11 Pro som i uppfällt läge låter oss ha så myck­et av tele­fo­nens design till­gäng­ligt sam­tidigt som det i stängt läge låter oss sky­d­da både skärm och baksida.

På bordet ligger en iPhone 11 Pro med twelve south fodral

Till skill­nad från bil­li­gare skal där tele­fo­nen trycks in i ett plas­t­skal som sedan har ett uppvikbart skal runt om kring sig så fäster Sur­facePad direkt med klis­ter på bak­si­dan av tele­fo­nen. Att fäs­ta sky­d­det på tele­fon är super­enkelt och görs på under minuten. Skalet är tänkt att sit­ta kvar och inte tas av över huvudtaget.

Skalet har tre oli­ka lägen, stängt läge, öppet läge och vide­oläge. I stängt läge så sky­d­dar det fram och bak­si­da sam­tidigt som det enkelt går att kom­ma åt reglagen för volym upp och ner på sidan genom det lite mjukare lädret på kanten.

På bordet ligger en iPhone 11 Pro med twelve south fodral

Viker vi sedan upp sky­d­det så är det i öppet läge. Viker vi upp hela vägen så täck­er vi tyvärr kam­er­an på bak­si­dan så vid fotografer­ing så behöver vi hål­la sky­d­det halvt uppfällt.

Det tred­je läget är till för att kun­na stäl­la tele­fo­nen i land­skap­släge och det görs genom att skalet har ett extra lager läder som gör att tele­fo­nen kan stå stabilt.

iPhone 11 Pro surfacepad twelve south video

Skalet är gjort i nap­paläder och kvaliteten på skalet upplevs än bät­tre i dag än vad det gjorde för 6 år sedan när jag tes­tade deras motsvarande skal till iPhone 5s. Ytterli­gare en skill­nad på den här ver­sio­nen av sky­d­det är att på den här ver­sio­nen finns det utrymme för två kred­itko­rt på insi­dan. För 6 år sedan behövdes det en ordentlig plån­bok för att ha med sig de vik­ti­gaste kor­ten. Men i och med att vi i dag har mån­ga av våra kort i mobil­tele­fo­nen i dag så räck­er det med två kort för att vi ska klara oss när vi går hemifrån.

Recension: SurfacePad

Fördelar

  • enkel att sätta på
  • skyddar fram- och baksida
  • snygg design

Nackdelar

  • skyddar inte kanterna på telefonen
  • täcker för kameran i helt uppfällt läge

Detaljer

  • fästes med klister på baksidan av telefonen
  • färg­: blå, cognac eller svart
  • pris: Ca 499 kr. Till­gäng­lig i Sverige via bland annat Lifestylestore.se.

Sammanfattning

Ett minimalistiskt skydd för iPhone 11 Pro. Kvalitet i nappaläder. Tre olika lägen att ha telefonen i. Två fickor för bankkort eller id-kort. Skyddar skärm och baksida men inte kanterna. Täcker kameran i uppfällt läge.

Betyg: 4 / 5

Kommentarer