Pryl

Sleep Cycle lanserar innovativ snarkfunktion

Appen för sömnanalys reder ut vem som egentligen snarkar i sovrummet

Apple Sleep Cycle som används för sömnanalys lanserar en ny funktion. Med hjälp av maskininlärning kan snarkningar och den som snarkar nu identifieras.

Sleep Cycle är appen som analyserar din sömn och nu lanseras en ny patenterad funktion. Denna använder maskininlärning och kan därigenom identifiera vem som snarkar om det är flera personer i ett och samma rum. Slut på att anklaga varandra för att snarka när det nu finns svart på vitt.

Funktionen baseras på aggregerad data från miljontals användare av Sleep Cycles app där företagets utvecklare lyckats ta fram en funktion som kan skilja på människors snarkningar. Med hjälp av denna information kan användaren få en ännu mer detaljerad bild av sin sömnhälsa.

Snarkning kan vara ett tecken på obstruktiv sömnapné, vilket har kopplats till en rad negativa hälsoproblem. Att förse användaren med sömnanalys som inkluderar korrekt snarkningsdata, även i de fall då användare delar sovrum, är viktigt för att kunna agera på rätt sätt för att förbättra sömnhälsa och välbefinnande.

Den nya funktionen som inledningsvis finns för iOS kompletterar befintliga verktyg i appen såsom smart alarm, analys genom ljud- eller rörelsedetektering, sömnmusik och meditationer.

Källa: Pressmeddelande

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!