Recensioner

Smartmi Air Purifier håller odören borta

med rörelsefrihet

Luftrenare är något som blivit mer populärt i Sverige under senare år.

Även om luftrenare först och främst behövs i länder som Indien och Kina för människors direkta överlevnad så finns det ändå positiva aspekter av att använda en luftrenare även i Sverige. Även i Sverige är luftföroreningar ett problem, i Sverige räknas 7600 människor dö varje år av luftföroreningarna och 30 % av befolkningen ha någon form av pollenallergi. När vi nu spenderar mer och mer tid i hemmet så kan det vara av värde att ha bra luftkvalitet hemma, där kommer SmartMi Air Purifier in.

SmartMi air Purifier Thor

På teknikveckan har vi tidigare tittat på luftrenare från Xiaomi. Men under senaste året har det verkligen exploderat med luftrenare från olika tillverkare i Sverige. Både IKEA och Netonnets märke Andersson har lanserat produkter för att slå sig in på marknaden.

SmartMi som producerat Xiaomis luftrenare har nu, via en Kickstarterkampanj, släpp en egen luftrenare. Vi är mycket positivt överraskade till den här luftrenaren. Vi kan ju inte annat än ana att SmartMi tagit det bästa från vad de producerat till Xiaomi och satt in i sin egen luftrenare.

SmartMi Air Purifier

Det ska sägas att våra förväntningar var höga redan innan då vi till vardags använder Xiaomis Mi Air Purifier Pro som är en bjässe inom alla grenar.
SmartMi Air Purifier är både mindre och mjukare i formerna men det är inte allt.

SmartMi air Purifier Thor

Formen på luftrenaren är precis som HEPA-13 filtret som sitter i luftrenaren, cylinderformat. Det här gör att luftrenaren är något mindre än vad vi är vana vid trots den kraft som luftrenaren levererar.

Luftrenaren är så klart smart. Precis som vi förväntar oss så kan luftrenaren på egen hand känna av om den behöver öka upp motorn. Så oavsett om det är pollen, cigarettrök, många människor i rummet eller bara någon som släppt väder så känner SmartMi Air Purifier av det och anpassar sig därefter.

SmartMi air Purifier Thor 3

Det är svårt att inte jämföra med luftrenarna som SmartMi gjort åt Xiaomi då den påminner mycket om dem. Den passar in någonstans mellan Mi Air Purifier 3H och Mi Ai Purifier Pro.

Det finns tre olika lägen, automatisk, nattläge och manuell och SmartMi har något ytterligare magiskt med sig. Den har en sensor som känner av vad som händer ovanför den. På specifikationerna så ser det ut som en gimmick men i verkligheten så är det en funktion jag inte visste jag behövde. Under testet har vi haft luftrenaren i vardagsrummet och köket. I köket är det allt som oftast så att vi har någon form av kladd på händerna när vi vill att fläkten ska gå igång. Då går det att med enkelhet svepa med handen över luftrenaren så byter luftrenaren mellan de olika lägena.

SmartMi Air Purifier

Visst, luftrenaren fungerar med röstassistenterna Google Assistent och Alexa, men i ärlighetens namn är det sällan jag har sinnesron eller det är tillfälle för att korrekt verbalisera önskan om renare luft. Men med den här funktionen är det bara att dra handen över luftrenaren och den ändrar direkt läge.

SmartMi air Purifier Thor 3

Luftrenaren går in i Xiaomis Home app. Där kan vi dels kontrollera luftrenaren och dels ställa in alla automatiseringar som vi önskar. If-satserna som går att använda med enbart SmartMi är högre och lägre PM2,5 värde, Temperaturvärde och luftfuktighetsvärde för att trigga igång then-satser. Automatiseringarna som finns direkt i SmartMi är Av/På, nattläge, manuellt läge, ljusstyrka på skärmen och alarmljud.

Givetvis går det att bygga ännu mer komplexa automatiseringar med hjälp av alla andra smarta hem produkter som går in i Xiaomis Smarta hem.

cirka pris: 2290kr hos inet

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!