Digital Livsstil

Snap introducerar strålföljning för sina AR-linser

Samarbetar med Tiffany & Co för mer verklighetstrogna bilder

Snap fortsätter sitt arbete med att göra sina linser bättre och bättre. Nu introduceras funktionen tekniken strålföljning för att förstärka realism i fotografierna.

Snap lanserar nu teknik för strålföljning (Ray Tracing Technology) till sina AR-linser. Detta ska förstärka realism i bilderna som utvecklare arbetar med i AR Lens Studio och de blir också först med att erbjuda denna teknik på mobiltelefoner i stor skala. Tekniken med strålföljning innebär ökade möjligheter för att rendera ljus och återspegling på objekt. Inför denna lansering har Snap valt att samarbeta med Tiffany & Co där möjligheten finns att köpa utvalda produkter direkt från appen.

Snapc Ray Tracing Technology

Strålföljning simulerar hur ljuset beter sig i den fysiska världen och detta sker med hjälp av olika algoritmer. Tekniken med Ray Tracing förbättrar verklighetsupplevelsen i AR genom att reflektera ljus på digitala objekt. Allt för att bilderna ska bli mer verklighetstrogna och mer tilltalande för användaren.

Med denna teknik blir det bland annat möjligt att visa och uppleva linser med AR-diamantsmycken, kläder och många andra föremål på ett väldigt realistiskt sätt. Tiffany & Co är det första varumärket som drar fördel av Ray Tracing på Snapchat med deras nya Tiffany Lock Lens. Den här linsen låter dig prova Tiffany Lock-armband med AR, och när du är redo kan du köpa utan att lämna appen.

Källa: Pressmeddelande

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!