Smarta Hem

Snart uppdaterar Nanoleaf till Thread Border Routers

Firmware-uppdatering till Shapes, Lines och Elements ger utökad funktionalitet

En kommande uppdatering från Nanoleaf kommer att ge produkterna Thread Border Router-funktionalitet. Perfekt för alla med Thread-produkter i Apple HomeKit.

Bland de många nyheterna från CES 2022 finner vi en annan trevlig nyhet från Nanoleaf. Via en kommande firmware-uppdatering kommer deras produkter att kunna agera som Thread Border Routers i våra hem. Detta innebär att produkter som idag stöder Thread i HomeKit kommer att kunna ansluta till dessa på samma sätt som de idag gör till en HomePod mini. För att göra det hela tydligare så handlar det om följande produkter från Nanoleaf:

  • Nanoleaf Shapes
  • Nanoleaf Lines
  • Nanoleaf Elements

Efter uppdateringen blir Nanoleaf the andra företaget på marknaden med produkter som agerar Thread Border Routers för HomeKit-tillbehör. Tidigare har du som användare behövt använda en HomePod mini eller den senaste Apple TV 4K. Fördelen med denna uppdatering blir att produkterna nu kommer att mesha med andra kompatibla produkter och bygga upp ett lågenergikrävande nätverk med snabbare responstider i ditt smarta hem.

De meddelar också att kommande produkter från Nanoleaf kommer att ha Thread. Detta är positivt eftersom de då är förberedda för Matter som förväntas lanseras under andra halvan av 2022.

Källa: Appleinsider

Vi finns på Patreon!

Vi ser att du har en AdBlocker på! Vår dröm är att kunna erbjuda er det senaste inom konsumentteknik utan att behöva fläska på med annonser. Vill du hjälpa oss att göra det till verklighet?

Stöd oss via Patreon!

Kommentarer