Smarta Hem

Sonos ger sig på Google igen

Anser att de inkräktar på fem högtalarpatent företaget har

Amerikanska företaget Sonos stämmer nu Google igen för intrång på företagets patent när det gäller högtalare. Det rör sig om bland annat den teknik som används vid kalibrering av ljudet, TruePlay. Utöver detta även teknik som används i Chromecast och Nest där Sonos äger patenten.

Med denna stämning så följer Sonos upp den man lämnade in i början av året. Då ansåg man att Google inkräktar på patentet som låter olika högtalare synka med varandra. Därefter lämnade Google in en stämning i juni månad mot Sonos om att de inte betalt royaltyfees kring teknik Google använder och sen var cirkusen igång. Nästan som på gamla goda tiden när Apple och Samsung turades om att stämma varandra…

De patent som nu berörs är 9,967,615; 10,779,033; 9,344,206; 10,469,966; och 9,219,460 för den som vill forska vidare i det hela. Produkter som berörs av stämningen är Google Home, Google Home Mini, Google Home Max, Pixel-mobilerna samt laptops. Med andra ord en stor del av hårdvaran som Google tillverkar.

Timingen är väl inte den bästa då Google håller sitt höstevent om en liten stund och där förväntas presentera nya smarta högtalaren Nest Audio som då säkerligen har teknik som omfattas av stämningen från Sonos.

Källa: AppleInsider

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!