Övrigt

Sonos och IKEA lanserar högtalare och lampa i ett

Bygg bioljud med lampor!

Vi är många som ser fram emot Sonos och IKEAs samarbete i form av en smart högtalare och vi kan nu meddela att det inte är den enda produkten de två bolagen har tagit fram tillsammans.

IKEA och Sonos tycker att ljud är väldigt viktigt och något annat som också är viktigt är ljus – så varför inte kombinera dessa två? Det är precis det som bolagen har gjort och resultatet är något som IKEA kallar “SYMFONISK bordslampa med WiFi-högtalare”. Kort och gott är tanken att du enkelt ska kunna möblera ditt hem med båda lampa och ljud i en och samma produkt och IKEA skriver i ett pressmeddelande:

“Vi visste från början att vi ville utmana den traditionella hightech-estetiken. Lamphögtalaren är delvis inspirerad av eldstaden som företeelse – en enskild komponent som sprider ett varmt ljus och även ljud”

När det kommer till deras smarta högtalare så kommer den lanseras i två färger, vitt och svart och den går även att placera stående eller liggande och använda som hylla. Högtalaren kommer att ha samma stöd som Sonos befintliga högtalare och kommer även att finnas i Sonos app för grupperingar och AirPlay 2. Det kommer även gå att köpa till både vägghögtalarställ och högtalarkrokar. Lampan kommer även gå att använda för 5.1 ljud ihop med en av Sonos andra ljudlimpor så som Beam, Playbar och Playbase.

Lampan kommer att lanseras i augusti 2019 och kommer att kosta 1 995 kronor, och högtalaren kommer även den i augusti och kommer att kosta 995 kronor. Båda produkterna kommer säljas på IKEAs hemsida och varuhus runt om i världen och IKEA avslutar sitt pressmeddelande med att skriva:

“En central del i IKEA Home Smart-konceptet är att skapa stämning och bekvämlighet, och SYMFONISK serie är helt enkelt perfekt för detta syfte. IKEA letar ständigt efter idéer som kan bidra till en bättre vardag hemma. Genom att integrera teknik med heminredningsartiklar och -lösningar kan vi göra detta på ett ännu bättre sätt.”

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!