Mobil

Sony harmoniserar namngivning med Sony Xperia 1 Mark II

Återlanserar 3,5 mm jacket

Med efterföljaren till Sony Xperia 1 II följer Sony-namntraditionen från övriga företaget genom att helt enkelt bara lägga till en siffra på slutet.

Xperia 1 var den första telefonen som föddes ur Sonys omdaning av mobildivisionen. Slut var Sony Mobile och nu skulle allt gå under Sony i stället. För att stå ut på marknaden blev det en lite längre skärm än övriga konkurrenter i form av ett 21:9-perspektiv. En skärm som blev en smula överraskade att vi gillade. Se mer om det i videon längst ner.

Nu kommer efterföljaren och i stället för att hitta på ett nytt namn följer Sony traditionen från många av sina övriga produkter att bara lägga in en ny siffra efter, nästa år eller året därpå kommer vi därmed antagligen få se Xperia 1 III.

Trådlös laddning

Nog om det, nyheterna för året ger en telefon som får nytt material i form av glasbaksida vilket också medger induktionsladdning för första gången på dessa mobiler.

Kameran

Kamerorna är förbättrade med en större sensor och snabbare autofokus, särskilt i mörker. Sony lovar att den skall känna av både folks och djurs ögon. Den klarar att ta 20 bilder per sekund, något som bara Sonys absolust fränaste systemdigitalkamera A9 klarar av.

Kamerorna jobbar med 12MP men vi tror att det är vad andra skulle definiera som 48MP med samma eller liknande sensor. Sony skickar även med en till kamera-app som ger mer avancerade inställningar. Användare av Sonys systemdigitalkameror kommer känna igen sig. Den heter Photography Pro.

Ljudet

Sony nyttjar det faktum att man har svarta kanter både ovan och under skärmen till att stoppa in stereohögtalare som riktar ljudet framåt. I den finns också hårdvarustöd för deras egna Atmos-konkurrent 360 Reality Audio, bland annat har Tidal musik som är kodat i det.

Man har också tagit tillbaka 3,5 mm-uttaget vilket lär göra audiofilen glad, eller bara du som har ett par gamla hörlurar med sladd kvar i byrålådan.

Övrig hårdvara

Batteriet lyckas komma upp i 4000 mAh och systemarkitekturen är Qualcomm Snapdragon 865 vilket betyder 5G för alla oavsett om det går att använda eller ej.

Färgerna blir svart och lila. Priset är ej ännu känt och lanseringsdatumet är någon gång sen vår.

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!