Gaming

Sony visar upp fler detaljer om PlayStation VR2

Snubbla inte i hemmet

Vi har fortfarande inte fått ett datum från Sony när deras uppdaterade virtuella headset till PlayStation 5 kan tänkas komma men på sin blogg har de berättat lite mer om funktionerna.

See-Through View

See-Through View är en funktion som gör att vi kan se vår omgivning när vi har headsetet på huvudet så vi enkelt kan plocka upp våra PS VR2 Sense-kontroller om de ligger på ett bord eller liknande. Funktionen kommer man åt antingen genom att trycka på funktionsknappen på headsetet eller direkt i menyn.

Visa upp dig själv när du spelar

En annan funktion är att du kommer kunna dra igång en stream så andra kan titta när du spelar. Det i sig är inget nytt men om du även köper en PS5 HD Camera så kommer du även kunna sända ut hur det ser ut när du spelar vilket kan vara roligt för tittarna att se när man flaxar runt med armarna och snurrar runt i vardagsrummet.

Slipp snubbla och riva ned saker

Har du ömtåliga saker och ett relativt trångt vardagsrum där risken för att snubbla är hög? Med funktionen Customized Play Area kan vi med hjälp av Sense-kontrollerna och de inbyggda kamerorna mappa upp rummet som vi spelar i och skapa digitala gränser. När detta är gjort så får vi en varning så fort vi närmar oss den digitala gränsen så vi slipper snubbla eller riva ned den där fina vasen.

VR-mode och Cinematic

Sony berättar även om två lägen och det ena som heter VR-mode är ett läge där spelarna kan spela med en 360 graders vy i en virtuell miljö och materialet visas upp i upplösningen 4000 x 2040 HDR (2000 x 2040 per öga) med en uppdateringsfrekvens som varierar mellan 90-120 Hz. Cinematic Mode eller bioläge som det lär kallas här i Sverige är ett läge där du ser hela UI:t på din PS5 och kan spela dina spel eller titta på en film och allt visas upp på en digital bioduk.  I detta läge används en upplösning på 1920 x 1080 samt en uppdateringsfrekvens som varierar mellan 25/60Hz samt 120Hz.

Sony avslutar det hela med att meddela att de kommer att delge mer information inom kort där vi bland annat kommer få reda på när vi kommer kunna köpa PS VR2.

Källa: Sony

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!