Spotify Connect kommer äntligen till datorn

Efter en lång väntan, och en på många sätt oförståelig väntan, kommer nu Spotifys funktion Connect att implementeras även i desktopklienten för både Mac och Windows. Det förklarade Spotify för våra vänner på Feber idag i Berlin, på IFA-mässan.

Med Spotify Connect kan du styra en Spotify-klient via en annan Spotify-klient; iPad-appen kan exempelvis styra Android-appen, vilket gör det smidigt för att låta musiken flöda från en enhet samtidigt som du med andra enheter väljer låtar. Kravet är att båda enheterna är inloggade med samma konto.

Funktionen gör det även möjligt att flytta över musiken till Connect-kompatibla högtalare och stereoanläggningar. Till skillnad från AirPlay sker bara överföring av låtinformation, inte själva musikströmmen. Den mottagande enhetet strömma ljudet själv från Spotifys servrar.

Spotify Connect Partners 1

I mångt och mycket fungerar det som Chromecast, och en hel drös med Connect-kompatibla högtalare och produkter har det senaste året lanserats på marknaden.

Enligt Feber som alltså pratat med Spotify kommer funktionen för desktopklienten att rullas ut i faser, vilket innebär att de med mest kan få uppdateringen flera månader innan de med minst tur.

[source:http://feber.se/webb/art/308353/spotify_connect_kommer_till_de/ “Feber”]

[related]Mer om Spotify Connect:[/related][display-posts tag=”spotify-connect” image_size=”thumbnail” order_by=”date” order=”DESC” posts_per_page=”5″]

Vi finns på Patreon!

Vi ser att du har en AdBlocker på! Vår dröm är att kunna erbjuda er det senaste inom konsumentteknik utan att behöva fläska på med annonser. Vill du hjälpa oss att göra det till verklighet?

Stöd oss via Patreon!

Kommentarer