Affärer

Spotify Dok släpper dokumentären “Miljardpatentet”

Få mer insikt i patenten bakom sveptekniken på mobiltelefoner

Idag har “Miljardpatentet” premiär, en ny dokumentär i tre delar från Spotify Dok. I denna får vi veta mer om vem som uppfann sveptekniken för dagens mobiler.

Dokumentären “Miljardpatentet” på Spotify Dok tittar närmare på den osannolika historien om två svenska patent som enligt vissa kan vara världens mest värdefulla. Vem uppfann egentligen sveptekniken till den moderna touchskärmen? Var det Bill Gates eller Steve Jobs? Eller var det kanske två svenska, nästan okända, uppfinnare?

Jesper Spanne är journalisten bakom dokumentären och under serien får vi en unik inblick i uppfinnarnas – Magnus Goertz och Thomas Eriksson – egna version av historien och den pågående rättstvisten med världens största företag.

I Spotify Dok: Miljardpatentet får vi följa historien bakom patentet, som börjar 2002 i Stockholm. Åtta år senare går deras företag i konkurs. Samtidigt gör Apple succé med sin iPhone, som enligt många är byggd på de svenska uppfinnarnas teknik. Långt senare skickas toppadvokater från både Google och Apple till Stockholms Tingsrätt, år 2023 har patenten nämligen blivit grunden till en gigantisk rättsstrid, om hisnande summor med världens största bolag.

Dokumentären består av tre avsnitt, som släpps med en veckas mellanrum 11/5, 18/5 och finalen 25/5.

Källa: Pressmeddelande

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!