Kultur

Spotify jobbar på att ta fram virtuella konserter

Enligt rykten - men verkar troligt

Under coronapandemin har livesända konserter ökar lavinartat. Det är många som saknar de fysiska konserterna vilket är svårt med tanke på dagens riktlinjer om hur många vi får vistas under samma tak. Vilket gör det riktigt tufft både för artister och musikälskare.

Nu ryktas det om att Spotify ska göra något för att råda bot på detta, givetvis går det inte ta det hela vägen men vad ryktet säger är att Spotify ska lansera virtuella konserter som ska marknadsföras i deras tjänst och på artistsidorna.

Det vill säga att Spotify istället för att hjälpa dig hitta din idols nästa spelning i fysiska världen så föreslår dem en virtuell spelning du kan delta i. Enligt Jane Manchun Wong som Tweetat om fyndet visas en kommande konsert så tidigt som 19 september där det finns flertalet tjänster hon kan använda för att köpa sin biljett till evenemanget. Det ska också gå att köpa biljetter till iHeartRadio Music Festival samt andra konserter i närområdet.

Spotify har inte kommenterat ryktet men att det vore tämligen enkelt för dem att ordna denna funktion och samtidigt få en otrolig plattform för att kunna ge mer tillbaka till artisterna.

Via: TechCrunch.

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!