Ljud & Bild

Spotify lanserar Spotify HiFi

16bit / 44.1kHz

Efter mycket nostalgi och självklapp på axeln fick vi som konsumenter den största nyheten på länge från Spotify – Hi-FI

Spotify höll i dag ett event där först Daniel Ek talade om historien Spotify gått igenom och hur många fler artister som blir lyssnade på i dag än innan. När Spotify nu har musik och Podcast så har de under 2020 nått 8 miljoner kreatörer på sin plattform.

Spotify citat

Spotify slog på storttrumman och drog in Billie Eilish, Bruce Springsteen och Barak Obama i sitt event för att visa på alla sina olika nya funktioner. Sist men inte minst spelade Justin Bieber.

Bruce Spotify

Spotify HiFi – Spotify låter oss snart streama ljudet i lossless, vilket är lika med 16bit / 44.1kHz – Premiumanvändare kommer senare under året kunna uppgradera så att de har möjlighet att lyssna på ljudet så som artisterna spelat in det.

Spotify Clips är Spotifys nya tilltag – små klipp som kommer låta kreatörerna att dela små klipp till sina följare. Spotify är inte först med det här men kanske är det Spotify som kommer få det här att fungerar. Om det här är en utmanare till Snapchat och Instagram återstår att se.

Att Spotify satsar på Podcaster och vill slå mynt på det hela var tydligt genom hela presentationen. Podcaster har vuxit avsevärt hos Spotify och för tillfället finns det 2 miljoner podcaster att streama hos Spotify. Spotify vill förändra hur marknaden ser ut för podcaster och lanserar framöver flera verktyg för podcaster.

Spotify Ad Insertion – efter att Spotify köpt företaget Megaphone så kommer Spotify nu i kombination med att de streamar Podcast istället för att ladda ner ge mer information till alla som annonserar via Spotify. Ad Insertion blir en del av Spotify Ad Studio.

Spotify Paid Podcaster – Spotify kommer att lansera en beta av Paid Podcaster i USA via Anchor där kreatörerna bakom Podcaster själva kan välja hur de vill ta betalt för sina podcaster på Spotifys plattform.

Anchor – Anchor är det mest använda verktyget för att göra Podcast på Spotify och Spotify lanserar nu möjligheten att använda musik från Spotify direkt i Anchor och Spotify står för Royaltybetalningen.

SoundBetter – en platform för att låta artister få kontakt med varandra för att köpa in varandras tjänster.

Canvas blir tillgängligt för alla artister på Spotify. Canvas är ett sätt för artister att ge lyssnaren en visuell hint om hur de tycker att musiken ska upplevas.

Spotify Ad Studio Podcast_Booking-Device 2021

 

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!