Pryl

Stiga presenterar två nya kabelfria robotgräsklippare

Navigerar med hjälp av olika tekniker som AGS, GPS, RTK och 4G

Stiga är nästa företag att presentera robotgräsklippare där begränsningskabel inte behövs. Företagets nya robotgräsklippare navigerar med hjälp av tekniken AGS.

Svenska företaget Stiga har presenterat två nya robotgräsklippare. Det som sticker ut med dessa är att de använder en teknik kallad AGS vilket innebär att användaren inte behöver gräva ner en begränsningskabel runt sin trädgård. Robotgräsklipparen navigerar med den patenterade tekniken AGS (Active Guidance System) vilket sägs vara effektivare än både GPS och RTK. Med AGS som använder sig av både en konstant GPS-signal och RTK håller sig robotgräsklipparen inom dess klippområde ner till endast 1-4 centimeters noggrannhet och det sker helt virtuellt. Som komplement till dessa tekniker används också 4G-teknik.

Robotgräsklipparna, beroende på modell kan klara av upp till 5000 kvadratmeter stora tomter. De klipper på ett slumpmässigt sätt vilket undviker risken för överklippning och via appen Stiga.Go kan alternativa klippriktningar och klippmönster väljas. De är utrustade med fyra till sex pivotknivar i stål, vilka roterar med upp till 2850 rpm.

De kabelfria robotgräsklipparna från Stiga ska vara tillgängliga i butik under våren 2023.

Källa: Stiga

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!