Livsstil

Stora Coop i Visby nomineras till stora turismpriset

Första matbutiken någonsin som vår nomineringen

Stora Coop i Visby är en upplevelse utöver det vanliga och nu har de blivit nominerade till årets stora turismpris och de är den första livsmedelsbutiken som får nomineringen.

Stora Coop i Visby lyfts fram som en modig och nytänkande butik där de även satsar på regional mat, hållbarhet och tekniska lösningar. 2018 slängde butiken 120 ton matavfall varje år och i år är prognosen cirka 7 ton och istället för att kasta det som inte säljs så gör de om det till juice, glass och växtnäring. Utöver detta så driver butiken även ett eget bokförlag och skivbolag.

Det är alla medarbetare som tillsamman har utvecklat vår butik till vad den är idag. Vi utgår från vad våra kunder och medlemmar efterfrågar, lägger till en stor dos kreativitet och därtill Coops anda av att bidra till samhället. Vi hoppas att alla som besöker oss ska känna matglädje, inspiration och vår vilja att bidra till ett mer hållbart samhälle, säger Markus Wahlgren.

Undertecknad har själv besökt butiken flertalet gånger och det är en upplevelse utöver det vanliga där det finns avdelningar med lokala drycker, det går att köpa böcker, LP-skivor och det känns inte som att man riktigt är i en matbutik. Så har ni vägarna förbi Gotland, Visby så är Stora Coop något som är värt att spana in.

Via pressmeddelande

Bild: pressmeddelande

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!