Övrigt

Streaming har förändrats kraftigt under Covid-19

Vi i Skandinavien är värst

Videoleveranstjänsten Limelight Networks har genomfört en världstäckande undersökning där de kollat på hur onlinevideo används under pandemin. Med fokus både på nyheter och underhållning.

Undersökningen heter ”How Video is Changing the World” och resultatet innefattar data från 5 000 personer världen över, där samtliga är över 18 år. Men det är Skandinavien som sticket ut.

Trenderna har markant förändrats. Här i skandinavien har genomsnittet för streaming gått upp till hela fem timmar om dagen, vilket är en ökning med fyra gånger senaste halvåret. Samtidigt har många upplevt sitt första sportevent och deltagit i onlineträning för första gången. Deltagandet i streamade konserter har också ökat med över 50 procent.

Resultatet är kanske inte så överraskande, med tanke på att så många fler är hemma och företeelser som knappt fanns innan kryllar det av idag, som online-konserter till exempel. Men den största förändringen visar att över 70 procent av alla som deltog i undersökningen har använt onlinevideo för att ta del av nyheter.

Källa: Limelight Networks Pressmeddelande.

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!