Apple

Strömsparläget kommer till Apple Watch Series 4 och nyare

Det var ju trevligt!

En sak som alltid har varit ett problem med Apple Watch är batteritiden och igår visade Apple upp ett nytt batterisparläge som kommer förlänga batteritiden en hel del.

På eventet så nämnde de inte om batterisparläget enbart kommer att komma till de nya klockorna men så är inte fallet – strömsparläget fungerar från Apple Watch 4 och framåt. Apple släppte igår den färdiga versionen av watchOS 9 till utvecklare och vi har hunnit klämma lite på det nya strömsparläget. När det aktiveras stängs bland annat pulsmätningar i bakgrunden av, varningar om hög eller låg puls, varningar om oregelbunden rytm, mätningar av syrenivån i blodet, skärmen släcks ned och lyser inte jämt samt att anslutning till mobildata och WiFi begränsas.

Exakt hur många extra timmars batteritid detta ger oss med en äldre klocka är ännu oklart men om funktionen aktiveras på nya Apple Watch Series 8 så får man ut hela 36 timmars batteritid. Funktionen går att aktivera i kontrollcenter på klockan genom att klicka på batteriprocentikonen.

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!