El-fordon

Sveriges största laddgata för elfordon invigd i Stockholm

Nykomlingen Milepost satsar stort och minskar etableringstiderna

Sveriges största laddgata för elfordon har invigts i Stockholm. Invigningen skedde förra veckan av energi- och digitaliseringsminster Khashayar Farmanbar.

Det är företaget Milepost som på rekordtid etablerat Sveriges största laddgata för elfordon i Stockholm. Den ligger på Valhallavägen och enligt grundaren av Milepost, Marcus Hagerud så krävs bättre samarbeten och en del lag- och regelförenklingar för att laddinfrastrukturen ska kunna byggas ut så att den möter den ökade efterfrågan på elbilar. Så här säger Jörgen Lantto, vd för Milepost:

— Så länge det är krångligt att äga en elbil i staden på grund av brist på tillgänglighet till laddinfrastruktur kommer elbilsägandet vara begränsat till villaägare. Etableringen av laddinfrastruktur måste därför gå snabbare än idag.

Marcus Hagerud, grundare Milepost, Khashayar Farmanbar, energi- och digitaliseringsminister och Jörgen Lantto, vd Milepost

Normal tid för att bygga laddinfrastruktur idag ligger på 12-18 månader medan denna laddagata etablerades på endast 3 månader.

Det är svenska företaget CTEK som levererat laddboxarna till de 60 laddstolparna och om ett par månader ska ytterligare 140 laddstolpar tas i bruk.

Källa: Pressmeddelande

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!