Mobil

Syftet med Google Nest Hub – det här använder du den till

Nest Hub the review!
Detta inlägg innehåller reklam genom annonslänkar för Webhallen, ProShop & Netonnet

Google Nest Hub, eller Google Home Hub som den hette tidigare släpps idag den 28 maj på Svenska. Produkten är av en sådan natur att många instinktivt tror sig vilja ha en för att i nästa stund fråga sig vad en kan ha den till.

Låt oss härmed sprida ljus över frågan vad man skall ha Google Nest (Home) Hub till. I grunden är det en Google Home-högtalare och fungerar identiskt när det kommer till röstkommandon. Men i och med den inbyggda skärmen presenterar den resultaten både med ljud och bild. Exempelvis visar den (förhoppningsvis) en stor sol och temperaturen när du frågar om vädret. Den visar albumomslag på Spotify och den visar exakt styrka på lamporna om du ber den tända dem. Ber vi den översätta så visar den även meningarna och orden i text utöver att läsa upp dem.

Just att styra lamporna är ett bra exempel där skärmen ger ökade möjligheter. Det är betydligt lättare att ställa in exakt ljusstyrka med hjälp av touchskärmen än via rösten och ännu mer så när det kommer till att få till exakt rätt nyans på färgen för de lampor som stödjer det. Andra fördelar är att den kan visa recept direkt från webbsidor utöver att läsa upp dem.

Slutligen har vi det rent visuella som aldrig kan uppnås med en vanlig Google Home-högtalare. Du kan exempelvis be den visa upp något på YouTube direkt eller från en annan enhet. Du kan även casta från SVT Play och liknande tjänster men av någon anledning hanterar den inte Netflix vare sig direkt eller via casting från mobilen.

Googles röst- & videotjänst DUO kan användas, dock saknar denna version kamera så du kan bara se dem som ringer till dig men de kan inte se dig. Google har lanserat Nest Max som har kamera men den är inte släppt i Sverige. Även från andra tillverkare finns det med Smart hubs med kameror i.

Har du en smart ringklocka som är kompatibel med Google Home visas videon från denna på skärmen så fort någon ringer på. Du kan även få upp dina kompatibla övervakningskameror. Nest Hello är en sådan kamera som fungerar. Se hur det fungerar i videon nedan.

Sammantaget är Google Nest Hub en Google Home-högtalare som du kan i Googles röstbaserade ekosystem mer i detalj. Samtidigt är det ingen surfplatta och du kan aldrig få fram ett virtuellt tangentbord även om det helt klart hade gjort den betydligt mer användbar.

Gillar du Home-högtarna och använder dem dagligen är det starkt påbud att införskaffa denna enhet. Men om du ännu inte sett någon mening med högtarna kommer inte denna skapa något mervärde som får vågen att tippa över. Oavsett kommer Nest Hub fungera som en fin fotoram den absolut mesta tiden av sitt liv.

https://youtu.be/EXWKkXrrUs4

Här kan du köpa Google Nest Hub

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!