Livsstil

Systembolaget säljer en flaska whiskey för 1,2 miljoner

Ring Lendo

The Reach är den äldsta single malt-whiskeyn från det skotska destilleriet The Macallan vi kan få tag på. Nu säljs den på Systembolaget.

Priset landar på 1,2 miljoner. Försäljningen börjar i morgon den 25 augusti. Priset baseras på på det faktum att den började lagras 1940. Därefter låg den och gottade till sig i hela 81 år hos The Macallan. Att den inte öppnades tidigare berodde på att man fick stänga temporärt på grund av andra världskriget och därefter lät man den vara i sju decennier till.

The Reach-boxen

Hårt arbetande skotska konsthantverkare anlitades för att skapa en värdig inramning till The Reach. Den munblåsta karaffen vilar på tre händer, gjutna i brons.

Totalt tappades det upp 288 flaskor. Smaken beskrivs av Kirsteen Campbell med titeln Master Whisky Maker hos The Macallans som en smak av mörk choklad, söt kanel och aromatisk rök som leder vidare till brynt kola, kanderad ingefära och sotad ananas, följt av en intensiv, söt och rökig finish.

The Reach Ovanifrån

Problemet för er som köper en för att spara, en för att dricka, och en för att sälja är att ni får importera två flaskor. Det finns endast en flaska tillgänglig hos Systembolaget.

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!