Recensioner

Ta pulsen träningen – lättare gjort med Scosche

Spara batteri på Apple Watch

Att registrera hur träningen går har sina uppsidor. Men helst ska det bli rätt och inte inverka på upplevelsen av träning.

När pulsklockorna slog sig in på träningsmarknaden så blev det möjligt för även vardagsmotionären att se hur träningspassen och utvecklingen gick.
Men nästan alla pulsklockorna lider av två problem när det kommer till att registrera pulsen. Det tar en hel del batteri att ha konstant övervakning på pulsen och pulsen på en svettig handled är inte alltid den mest korrekta.

Scosche

Att registrera pulsen under ett träningspass har flera fördelar. Dels så kan vi se till så att vi inte tar ut oss i början av ett träningspass och dels så kan se till så att vi ligger inom rätt pulsspann för den tänkta träningen. Vid intervaller så är det praktiskt att kunna se så att pulsen sjunker för att kunna anpassa träningen därefter. Har vi väl börjat registrera puls så är det ett litet steg att gå över till att börja använda ett dedikerat pulsband.

De flesta pulsband sitter över bröstkorgen vilket tyvärr kan upplevas som obekvämt för många. Sitter bandet för löst så glider det ner och sitter det för tajt så kan det kännas som ett tryck över bröstkorgen.

Scosche har tidigare haft pulsband som placerar på armen istället. Deras nya pulsband, Scosche Rhytme+ 2.0, är en utvecklad variant som har det mesta vi kan önska oss i ett pulsband. Bandet kopplar upp direkt till mobilen eller träningsklockan. På exempelvis en Apple Watch så ersätter pulsbandet den inbyggda pulsmätaren och vi sparar således batteri på klockan vid träning. Bara det här motiverar ett köp av pulsband.

Scosche

Scosche Rhythm+ 2.0 kan koppla upp både via Bluetooth eller via ANT+. Det betyder att det fungerar mot mobiltelefoner, smarta klockor, träningsapparater och cykeldatorer.

Mobiltelefon: För den som inte använder sig av en smart klocka så är det med Rhythm+ 2.0 lätt att få in pulsen vid träning om telefonen är med.

Smart Klocka: För någon som vill springa utan att ha med så mycket saker men ändå registrera puls och runda ordentligt.

Träningsapparater: Gymutrustning som har bluetooth kopplar enkelt upp mot en Scosche Rhythm+ 2.0 och vi slipper använda gymutrustningens inbyggda pulsmätare som oftast sitter i ett par metallhandtag.

Cykeldator: Cykeldatorer (och andra träningsapparater använder ofta ANT+. ANT+ är att föredra framför Bluetooth när vi använder cykeldatorer som kopplar upp mot flera olika enheter. Så som bland annat kadens, distans och hastighetsmätare. Att Scosche Rhythm+ 2.0 kopplar upp med ANT+ gör att den kan svara blixtsnabbt men också ingå i ett eget PAN (personligt area network) av alla ANT+ enheterna vi använder vid träning.

Rhythm+ 2.0 använder sig av både gula och gröna LEDs för att registrera pulsen och blir på så vis säkrare och enligt dem själva fungerar de på alla olika toner av hud. Placeringen av Rhythm+ 2.0 är på armen och det går att ha den i tre olika lägen. På underarmen, på biceps eller triceps. På så vis går det att hitta en position som fungerar optimalt för de flesta personer. Rhythm+ 2.0 innehåller även en accelerometer som ska hjälpa till att göra registreringen av pulsen än mer exakt.

Scosche

Rhythm+ 2.0 har en ip-klassning på IP68 vilket gör att vi kan ta med oss sensorn på alla våra träningsaktiviteter. Den klarar allt från Mountain bikeskörning, löpning och simning. Men vad som gör att den än bättre än vad vi är vana vid med pulsmätare som sitter över bröstkorgen är att den klarar av att registrerar utan att sensorn mot kroppen är fuktig.

Batteritiden på Rhythm+ 2.0 är hela 24h vilket gör att den håller för de flesta träningsrundor vi tar oss för.
Enheten har en knapp i gummi på ovansidan som vi använder för att slå på och av sensorn. Det är även den knappen vi håller inne för att synkronisera sensorn med en ny enhet. Scosche har en app som heter Rhythm Sync där vi kan koppla upp enheten för att göra uppdateringar av programvaran. annars fungerar enheter med de flesta träningsapparna på marknaden. Alla appar, motionsapparater, cykeldatorer vi har testat har den fungerat mot och enligt Scosche så ska den fungera mot mer än 200 av de mer populära träningsapparna på marknaden.

Nedsidan med Rhythm+ 2.0 är som med så många andra träningsenheter på marknaden laddningen. Trådlös laddning med en egen standard. Istället för att vi ska kunna använda den alltmer vanliga Qi-laddningen så envisas i stort sätt alla tillverkare av träningsenheter att ha en egen laddare.

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!