Smarta Hem

tado° förvärvar energiföretag specialiserat på rörliga elpriser

Kunder kan komma att dra nytta av flexibla energimarknader när de värmer sina hem

tado° förvärvar aWATTar, ett företag specialiserat på rörliga elpriser och lastreglering. Via uppköpet ska kunder kunna planera sin elförbrukning enklare.

Tyska företaget tado° meddelar idag att de förvärvar teknikföretaget aWATTar som gjort sig ett namn när det gäller lastreglering genom energitariffer för användningstid. Kombinationen av teknologier från tado° och aWATTar ska möjliggöra tillväxten av förnybara energikällor på den europeiska energimarknaden.

Idag kommer 79 procent av hushållens energiförbrukning från värme och varmvatten och här vill nu de båda företagen göra optimeringar. Då elpriserna idag blir mer rörliga i takt med att användandet av förnybara energikällor ökar (sol och vind) vill de nu hitta vägar framåt för att låta kunderna spara på sina energikostnader med bibehållen komfort.

tado° har idag en värme- och kylplattform som är kompatibel med 18 000 värmesystem från över 900 tillverkare. Totalt sett har företaget tio år av användarinsikter och algoritmisk utveckling vilket är kärnan i denna teknik. aWATTar har tidigare utvecklat integrationer med OEM:s från elfordonsladdning och solcellsindustrin. Förvärvet gör tado° till en viktig teknologiplattform som gör det möjligt för kunder att automatiskt flytta sin energiförbrukning över en rad intelligent hanterade applikationer specifikt mot tider med lägre priser.

Det nuvarande energisystemet kan endast innehålla en begränsad mängd förnybar energi för att garantera försörjningstryggheten. Sedan tidigare samarbetar tado° med en mängd olika OEM-företag och 12 av de 20 bästa allmännyttiga företagen i Europa, såsom E.ON, Engie, Octopus, Ovo, Total, Shell, Naturgy, Vattenfall, EDF, Iberdrola, SSE och Eni. De nya erbjudandena kommer också att vara tillgängliga för alla dessa befintliga och nya tado°-partnerskap.

tado° planerar att förvärva andra företag inom energisektorn som kan driva konsolidering till denna snabbt växande marknad.

Källa: tado°

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!