Smarta Hem

tado° lanserar ny app-funktion för kostnadsprognoser

Bra för dig som vill slippa överraskningar när energiräkningen kommer

tado° lanserar en ny funktion i sin app som ger koll på värmeräkningen. “Cost Forecasting” fungerar för dig som har en smart termostat kopplad till värmepannan.

Tyska företaget tado° fortsätter att utveckla sin app så att konsumenterna ska kunna bli mer medvetna om sina energikostnader. Nu har företaget släppt en ny funktion i sin app som heter “Cost Forecasting” som lämpar sig för användare som använder sig av “Auto-Assist” i appen och som har en smart termostat kopplad till sin värmepanna i en värmekrets.

tado°s funktion är en del av Energy IQ och den första lösningen för att skapa en koppling mellan uppvärmningsbeteende och faktiska energikostnader. Genom att el- eller gasmätaren skickar data till appen skapas en kostnadsprognos för den aktuella månaden som visas i appen.

Framöver är det tänkt att Energy IQ ska göra det möjligt att ställa in temperaturer och energisparfunktioner som passar personliga önskemål. Genom energibesparande åtgärder i appen via inställning av geofencing och annat ska användaren få mer kontroll över uppvärmningskostnaderna.

Funktionen finns tillgänglig för alla användare av Auto-Assist och så småningom kommer funktionen att rullas ut till andra tado°-användare.

Källa: Pressmeddelande

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!